Türkiye Basketbol Federasyonu 2017-2018 Sezonu Erkekler Basketbol Ligi Federasyon Kupasında toplam 18 takım birbirleriyle kıyasıya mücadele edecek. 

18 – 23 Eylül 2017 tarihleri arasında Antalya  Atatürk, Kepez Turgut Özal ve Antalya Spor Salonlarında oynanacak. TBL Federasyon Kupası Müsabakalarının Basın Toplantısı, 17 Eylül Pazar günü Antalya Arkeoloji müzesinde saat 13:30’da yapılacak.Turnuvanın A Grubu’nda Akhisar Belediye, Ankara DSİ, Bakırköy Basket, Halk Enerji TED Ankara Kolejliler, Karesi Spor ve Samsun BŞB Anakent mücadele edecek. B Grubu’nda Bahçeşehir Koleji, Bandırma Kırmızı, Düzce Belediye, Petkim, Selçuklu Belediye ve Türk Telekom, C Grubu’nda ise Afyon Belediye, Antalyaspor, Bursaspor Durmazlar, İstanbulspor Beylikdüzü, OGM Orman Gençlik ve Yalova Group Belediye takımlarının mücadele edecek.

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu,“Türkiye Basketbol Federasyonu 2017-2018 Sezonu Erkekler Basketbol Ligi Federasyon Kupasının Antalya’da oynanmasına karar verdi. Bu bizler ve Antalyalı basketbol severler için gurur verici bir durum. Turnuvanın en iyi şekilde geçmesi için elimizden gelen tüm gayretleri gösteriyoruz. Antalyalı basketbol severler müthiş bir heyecanla bu turnuvayı bekliyor” dedi.