Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği AYBUDER'in bağımlılıkla mücadelede 'Yaşama Merhaba' Projesinin tanıtımı Özgecan Aslan Gençlik  Merkezinde yapıldı.

Özgecan Gençlik Merkezi Seminer salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi Müdürü Süleyman Yıldız, Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) Kurucusu ve Başkanı Yavuz Tufan Koçak, Gençlik Liderleri ve  dernek üyeleri katıldı


Madde bağımlısı gençlerimiz için projeler geliştirdik


Ayık Yaşamda Buluşalım Derneği (AYBUDER) derneğin faaliyetleri hakkında bilgi veren AYBUDER Kurucusu ve Başkanı Yavuz Tufan Koçak, “Yaşama Merhaba” projesiyle  Antalya’da dernek çatısı altında psikoterapi ve kişisel gelişim programı sayesinde hayata tutunmayı başaran uyuşturucu bağımlılarının verdikleri mücadeleyi anlattıklarını belirtti. Koçak, her şeyini kaybettiği bir noktada, bulunan bağımlı gençlere kucak aştıklarını ve Yaşama Merhaba projesiyle,  “Sen değişeceksin, hayata bakışını değiştireceksin, sorumluluklarını öğreneceksin.” ifadelerinin vurgulandığını, bağımlılara sorumluluk yüklediklerini, hepsinin sabah kaldığında yatağını topladığını birlikte sofrayı hazırlayıp, yemek yaptıklarını, sabah ve akşam grup toplantılarına katıldıklarını söyledi. Dernekte kimseyi zorla tutmadıklarını ve kimseyi “Sakın içme” diye zorlamadıklarını vurgulayan Koçak, “Bu değişim programının ne kadar süreceği çok belli olmuyor. Kişiye bağlı. Ailenin de bu arada muhakkak bilinçlenmesi gerekiyor” dedi. Ayrıca Koçak, projede çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaret programları düzenlediklerini en yakından en uzağındaki kişiye kadar birer bağımlı adayı olduğunu ve kendilerine verilen destek sayesinde toplumun bilinçleneceğini söyledi.

Türkiye’de madde bağımlılarının desteğe ihtiyacı var

Madde bağımlılığından kurtulan dernek üyelerinin verdiği mücadelenin topluma örnek olduğunu ve bu mücadelenin herkes tarafından duyarlılık içinde olması gerektiğinin altını çizen Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Bağımlılık çok sayıda gencimizi aile ve sosyal  yaşamını derinden etkiliyor.  Aybuder  geliştirdiği projeler sayesinde  bağımlı gençlerimize el uzatıyor. Onların yeniden toplum içinde sanatla, sporla bir çok çeşitli aktivitelerle kendilerini ifade etmelerini, bağımlılığın kader olmadığını kurtuluşun var olduğunu  anlatıyor. Herkesin bir hikayesi var, onların yanında olarak  çareler içinde bağımlılıklarını azaltmak lazım.  İnsan olarak birlikte hareket edip bu tür projeleri geniş kitlere ulaştırarak gençlerimizi bilinçlendirmeliyiz. Aileler çocuklarını okul eğitimi aldırmakla kalmamalıdır. Eğitim sadece okul değildir. Bu tür seminerler çocuklarımıza sık sık verilmeli ve  yarınlara daha bilinçli ve güçlü bireyler yetiştirmeliyiz” dedi.