Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Cumhuriyetin 96'ncı yıl dönümü Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"29 Ekim 1923’te tüm dünyaya ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşundaki heyecan ve gururu, 96’ıncı yılını yeniden hissetmekte ve bu sevinci milletçe hep birlikte yaşamaktayız.

Cumhuriyet, egemenliğin milletin elinde olduğu; milletin üstünde hiçbir gücün bulunmadığı yönetim şeklidir. Milletin kendi gücü, milletin sesidir. Uğruna savaşılan, yoluna canların ortaya konulduğu, istiklalin meyvesi, zaferin en güzel örneğidir. Azimle aşılan engellerin ardından, nice zorluklardan sonra yüzlerde beliren tebessümdür. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseridir Cumhuriyet.Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, maneviyatımızı, milli değerlerimizi, kültürümüzü hedef alan her türlü şer ve nifak odaklarına karşı köklerimizden aldığımız inançla sonuna kadar mücadele etmek hepimizin müşterek görevidir.

Bu tarihi gün dolayısıyla, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü uğruna canını veren tüm aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 96’ıncı  kuruluş yıl dönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramımızı kutluyorum."


Burhanettin Hacıcaferoğlu

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü