Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü  2019-2020 sezonu faaliyet programında yer alan Anadolu Yıldızlar Ligine (ANALİG) Antalya Takımlarının başarısı göz doldurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının, sporun tabana ve geniş kitleye yaygınlaştırılması, ilgili branşlarda kulüplere ve milli takımlara altyapı oluşturması düşüncesiyle hayata geçirilen ANALİG Projesi kapsamındaki müsabakalarda, sporcular derece için mücadele ediyor.

ANALİG’de bu sezon Antalya  takımlarından Voleybol kız, erkek takımı yarı finalden finale, Badminton erkek takımı guruplardan, çeyrek finale, Basketbol kız, erkerlerde  çeyrek finalden yarı finale, Hentbol guruplardan çeyrek finale,Judo kız erkek takımı çeyrek finalden, yarı finale,Hentbol kız,erkek çeyrek finalden, yarı finale,  Cimnastik kız erkek takımı çeyrek finalden yarı finale çıkma başarısı gösterdi. 

Anadolu Yıldızlar Liginde yükselme mücadelesi veren  Badminton takımımız kızlarda, Hokey kız erkeklerde, Güreş  erkek takımımız ise finallerde elendi. Güreş erkek takımımızın sporcusu Ziya Alp Selvi müsabakanın en centilmen sporcusu ödülüne layık görüldü.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof.Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, “Anadolu Yıldızlar Ligi,"Gençlerimiz arasında kardeşliği sevgiyi, hoşgörüyü yaymak anlamında sağlıklı vücutlara sahip olmaları anlamında ve onları kötü alışkanlıklardan uzak tutan spor ortamıdır. İlmizi temsil eden takımlarımız bu ligde önemli başarılar elde ediyor. Bizim için takımlarımızın başarısından daha önemli gösterdikleri performans ve mücadele ve sportif ruhun canlanmasıdır. İlimizi temsil eden tüm antrenörlerimize ve sporcularımıza şimdiden başarılar diliyoruz" dedi.