2019-2020 yılı  Okul Sporları  faaliyet programında yer alan Minikler-Yıldızlar-Gençler Halk oyunları İl Birinciği Yarışmaları Antalya Spor Salonunda yapıldı.

Antalya Spor Salonunda gerçekleşen açılış seremonisine Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Okul yöneticileri, öğretmenler, okul aileleri ve öğrenciler katıldı. Okullar,Antalya yöresinden Teke, Zeybek, Zortlatma, Alyazma ve Hapishane zeybeği oyunlarında hünerlerini ortaya koyarak jüri üyelerinden en iyi puanı almaya çalıştı. 

Yarışma, Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu,konuşması ve yapılan seremonin ardından başladı. İl Birinciliği Yarışması´na katılan tüm ekiplere başarılar dileyen Hacıcaferoğlu,tarihinde önemli bir konuma sahip olan halk oyunları yarışmalarının ilimizde her yıl yapıldığını ve gelenek ve göreneklerimizi yaşattığını hatırlattı.

“Halk Oyunları Kültürümüzü Yansıtan Bir Oyundur”

Bu tür yarışmaların kültürlerin gelişmesine katkı sağladığını ifade eden Hacıcaferoğlu, halkoyunlarının milli kültürümüzün en güzel yansımalarından biri olduğunu söyledi.Hacıcaferoğlu, “2019-2020 eğitim-öğretim sezonu okul sporları halk oyunları yarışmalarımız start aldı. Halk oyunları hem okul sporları hem il birinciliği yarışmasını yapıyoruz. 9-11 Mart  tarihleri arasında   Antalya Spor Salonunda gerçekleştirilen Minikler-Yıldızlar-Gençler Halk oyunları yarışmalarına,31 okul 650 sporcu katıldı. Tabi ki bu halk oyunlarını bir faaliyet olarak görmüyoruz. Hem kültürel hem de sportif faaliyet olarak da değerlendirebiliriz;çünkü milli kültürümüzün en güzel yansımalarından biridir halkoyunları. Halkın neşesini, hüznünü, sevincini, her şeyini görebiliyoruz ve örfünü adedini yaşayabiliriz. Burada gördüğünüz gibi tertemiz kardeşlerimiz yörelerini tanıtacak halk oyunları ile bu gösterileri icra ediyor. Bu tür aktiviteler ilimizde daha çok olur. Çünkü halk oyunları tarihten bugüne eskimeyen, gelişerek ilerleyen ve kültürümüzü yansıtan bir oyundur. Biz bunların yaşatılmasını istiyoruz. İnşallah çocuklarımıza daha fazla imkan tanınır. Bu çocuklarda ilimizin, yöremizin yaşamını oyunlara yansıtırlar”Dedi.Hacıcaferoğlu, Minikler-Yıldızlar-Gençler Halk oyunları İl Birinciği Yarışmalarında birinci olan okulun, gurup müsabakalarına katılacağını, guruplardan başaraıyla dönen okulun  Gençler kategorisinde 6 Haziranda Zonguldak’ta Yıldızlar kategorisinde ise, 13 Haziran’da Diyarbakır’da Türkiye şampiyonasında ilimizi temsil edeceğini belirtti.  

Dereceye Giren Kulüplere Ödülleri Takdim Edildi

Minikler-Yıldızlar-Gençler Halk oyunları yarışmalarının birinci gününden dereceye giren okullara,ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninde dereceye giren okullara Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Okul yöneticileri kupa ve madalyalarını takdim etti.
Minikler-Yıldızlar-Gençler Halk oyunları yarışmalarının birinci gününden derece alan okullar, Minikler düzenlemeleli Hanım Öner Çağıran İlkokulu birinci, Hüseyin Ak İlkokulu ikinci, Antbirlik ilkokulu üçüncü, Melahat Faraçlar ilkokulu dördüncü, Minikler Düzenlemesiz Ramazan Savaş İlkokulu birinci, Fatmagül Özpınar ikinci, Alanya Hacıkura ilk okulu üçüncü, Cengiz Topel İlkokulu dördüncü oldu.

Yıldızlar Düzenlemeli Özel Bahçeşehir Ortaokulu birinci,Yıldızlar düzenlemesiz Hüseyin Ak Ortaokulu birinci,   Alanya Barbaros Azakoglu  Ortaokulu ikinci,Ayşe Ahmet Atmaca üçüncü, Özel Koçaş Ortaokulu dödüncülüğü elde etti. 
Gençler düzenlemeli  Akdeniz Anadolu Lisesi birinci,  Aksu Uçak Bakım Teknik Bakım Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, ikinciGençler Düzenlemesiz, Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Koçaş Anadolu Lisesi ikinci, Antalya Lisesi üçüncü geldi.