Türkiye Okçuluk Milli takımları, İsviçre’deki 2021 Dünya Kupası ve Slovenya’daki “Avrupa Gençlik Kupası müsabakalarından yurda madalya ve kupalarla döndü. Catez’de gerçekleştirilen organizasyonun da sona ermesiyle milliler, son şampiyonada 4 altın, 3 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplamda 11 madalya elde etti.


17-22 Mayıs tarihleri arasında Slovenya'nin Catez şehrinde yapılan Avrupa Gençlik Kupası 1. ayak müsabakalarında, Antalya Olimpiyat Hazırlık Merkezi Sporcuları (TOHM) 1 altın 2 bronz madalya kazandı.

Antalya Olimpiyat Hazırlık Merkezi Sporcuları (TOHM) Milli Sporcularımızdan, Muhammed Abdullah Yıldırmış (Olimpik yay genç erkekler) kategorisinde altın madalya, Efe Gürkan Maraş (Olimpik yay genç erkekler), Ezgi Başaran (Olimpik yay genç kadınlar kategorisinde bronz madalya alırken; ayrıca, Olimpik Yay Genç Erkeklerde ise, Antalya Olimpiyat Hazırlık Merkezi Sporcuları Takım halinde  Musa Arzuman, Efe Gürkan Maraş, Muhammed Abdullah Yıldırmış bronz madalya kazandı.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Yoğun ve zorlu bir yarışma sürecinin ardından, ay-yıldızlı millilerimiz, yurda 11 madalya ve kupalarla döndü. Ayrıca Gençlik Kupası 1. ayak müsabakasında madalya kazanan Antalya Olimpiyat Hazırlık Merkezi Sporcularımızın başarıları bizleri çok mutlu etti. Gençlik ve Spor Bakanlığının geleceğin olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmek için başlattığı Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri projesi kapsamında atılan tohumlar, meyvelerini veriyor.  Olimpiyat Hazırlık Merkezimizin nihayi, başarıları bu müsabakada olduğu gibi diğer bir müsabakalarda da devam edecektir. Hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu olacaktır” dedi.