Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Antalyalı Gazetecilere, Kültür,Spor Sanat ve Gönüllük Projelerinin Tanıtımını Yaptı

Türkiye Spor Yazarları Derneği Antalya Şubesi üyeleri ve spor muhabirleriyle Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı'nda bir araya gelen Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün  bünyesinde bulunan Kültür,spor sanat ve gönüllük alanlarında ki projelerin tanıtımını yaptı.

Antalya'da pandemiden önce 300 spor organizasyonu olduğunu,  2021 yılında pandemi nedeniyle 109 organizsayona ev sahipliği yaptığını belirtten Gürhan, Antalya'nın Türkiye'de en çok ulusal ve uluslararası düzeyde organizasyon yapan kent olduğunu, kentte 274 milli sporcunun olduğunu vurguladı.
Kenti üst liglerde 30 kulübün temsil ettiğini aktaran Gürhan, Antalya'da 184 bin 316 lisanslı sporcu olduğunu ifade etti. Okullarda öğrencileri Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çocukları spora yönlendirmek amacıyla sportif yetenek taraması yaptıklarını anlatan Gürhan, "İlkokul 3 sınıftaki öğrencilere çabukluk, esneklik, sıçrama gibi 10 farklı test uyguluyoruz. Bu testler sonucunda yüzde 10 gibi bir kitle diğer arkadaşlarından farklı özellikte çıkıyor. Seçilen bu çocukları 1 yıl boyunca antrenman programıyla gelişimlerini destekleyici eğitimler veriyoruz. Programının en son bölümünde ise verilere göre çocuğun yeteneği bulunan branşa yönlendiriyoruz. Spor hayatı boyunca oluşturduğumuz veri tabanı ile bu çocuğu takip ediyoruz, kulüplerle ilişkilendiriyoruz. İnşallah bu havuzdan seçilen çocuklar Türk sporunda ilerleyen yıllarda bizi gururlandıracaklar." dedi.
Antalya'da yaşamasına rağmen yüzme bilmeyen hatta denizi görmeyen çocuklar olduğuna işaret eden Gürhan, Gençlik ve Spor Bakanlığınca ülke genelinde bu yıl içinde en az 1 milyon kişiye yüzme öğretilmesi hedefiyle yola çıkılan "Yüzme bilmeyen kalmasın" projesi kapsamında, bazen köylere, yaylalara portatif havuzlar göndererek oradaki çocuklara yüzme eğitimler veriyoruz. Bu yolla 105 bin çocuğa yüzme eğitimi verdik. Köyleri sporla buluşturduk." diye konuştu.

Kendilerine bağlı bazı yurtlarda da boş yerler olduğunu dile getiren Gürhan, bunun duyurusunu yaptıklarını öğrencileri yurtlarına beklediklerini belirtti.

Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın çeşitli yatırımlar yaptıklarının altını çizen Gürhan, "Antalya'da tam olimpik bir yüzme havuzunun projesini tamamladık. Yine Zeytinköy’de, yapım inşaatı hızla devam eden,Aerobik ve Artistik Cimnastik tesisimiz var, 2023 yılında Aerobik ve Artistik Cimnastik Avrupa Şampiyonaları'nın Antalya'da gerçekleştirileceğini söyledi.