Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve  Gençlik ve Spor Bakanlığı ortaklığıyla düzenlenen 23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' etkinliğinde yarı final mücadeleleri, Antalya'da başladı.

Zeytinköy Spor Tesisleri'ndeki sahalarda oynanan maçlara Ankara, Aksaray, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Mersin, Adana, Antalya, Isparta, Yozgat'tan altışar erkek ve kız takımı katılıyor. Maçlar, 7 asil ve 4 yedek sporcudan oluşan takımların 20’şer dakika ve 2 devreli halı sahada karşılaşması şeklinde gerçekleştirilecek. Final karşılaşmasının da TBMM’de yapılması planlanıyor. TBMM tarafından 1'inci olan takım oyuncularına tablet, 2'nci olan takım oyuncularına elektrikli scooter, 3'üncü takım oyuncularına drone hediye edilecek.

Spor sevgisi olan her çocuğun rahatlıkla erişebildiği mahalle futbolunun heyecan ve saflığını 23 Nisan ruhu ile birleştirerek bütün ülke çocuklarına yayma amacıyla başlatıldığını belirten Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Tüm Türkiye’den 15 bin 895 çocuğun başvurduğu müsabakalar oldukça çekişmeli geçiyor. Çocukların futbol sevgisini ve  takım olarak mücadele ruhunu görmek çok güzel. Biz de Antalya olarak, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


Takımlara başarı dileyen Gürhan, Antalya'da yarı final heyecanı yaşayan sporcuların aynı zamanda arta kalan zamanlardan Antalya’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatını da yakalayacağını söyledi.

 
30 Mart tarihinde başlayan Turnuva, 3 Nisan Pazar günü sona erecek.
 
Güncel Fikstür ve Sonuçlar için tıklayınız.