Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları bu yıl da Antalya'da tüm coşkusuyla başladı.

Her yıl binlerce gencimizi sporla tanıştıran GSB Yaz Spor Okulları bu yıl da tüm coşkusuyla başladı.  Antalya Spor Salonunda gerçekleşen açılış törenine Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, sporcular ve aileleri katıldı.

Görkemli yapılan açılış töreninde gençlerimiz sportif gösterilerle yeteneklerini sergiledi. Style Of The Power Dance Akademisinin, akrobasi, basketbol ve dans gösterileri çocuklar ve aileleri tarafından beğeniyle izlendi.
Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yaz döneminde Antalya ve 19 ilçesinde 35 branşta Engelli branşlarında ise 11 branşta ücretsiz spor eğitimi verilecek. 

Antalya ve 19 ilçesinde on binlerce öğrenci yine sporun güzellikleriyle buluşacak. Özellikle çocukların ve gençlerin fiziksel, zihinsel gelişimleri ile sosyalleşmelerine katkı sağlayan, yeteneklerini ortaya çıkarmak amacıyla sunulan GSB Spor Okulları engellilere de Tekerlekli sandalye tenis, Tekerlekli sandalye dans, Masa tenisi, Basketbol, Teakwando, Yüzme, Bocce, Cimnastik, Halter, Okçuluk, Atletizm branşlarında kurslar yapılacak.

İl Müdürlüğüne bağlı spor tesislerinde toplam 350 uzman antrenörlerin eşliğinde pandemi kurallarına uygun şekilde verilecek olan eğitimler sayesinde haftanın 7 günü çocuk ve gençler sporla buluşacak. 5-18 yaş arasındaki çocuklar ve gençler, 35 branşta ücretsiz spor yapma imkanı bulacak. Kayıt için Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapılabilecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, GSB  Spor Okullarının açılışında yaptığı konuşmada, bakanlığının uzun yıllardır düzenlediği yaz spor okullarının artık daha coşkulu ve kalabalık geçtiğinin altını çizerek, "Çünkü biz yıllardır sizlere hizmet ederken, bir yandan da 'daha çok kişiye nasıl ulaşırız, daha iyi hizmeti nasıl sunarız' diye düşünüyoruz. Bu çalışmalarımızın sonucunda ortak bir çözüm ürettik. Milli Eğitim Bakanlığımız ile bir ortaklığa giderek okullarımızın spor salonlarını okul saatleri dışında kullanıma açtık. Böylece daha çok evladımızın daha geniş bir zamanda bu etkinliklerden faydalanmasını sağladık. Bu uygulamaların meyvelerini inanıyorum ki yakın zamanda hep birlikte toplayacağız. İnşallah bu gençler, bu çocuklar arasından dünya ve olimpiyat şampiyonları çıkaracağız" ifadelerini kullandı. 

Bu bizim sorumluluğumuz ve görevimiz ama sizlerin de bu çağrıya kayıtsız kalmayıp evlatlarınızı buraya getirmeniz, işin hayati noktası. Sporun her branşı ayrı bir değer, biz bütün sporları çok önemsiyoruz. Hepsinin yeri, faydası, insan ruhuna, bedenine, zihnine kattıkları başka. Bu açıdan biz sporun her branşını yaygınlaştırmak, aslında sporun kendisini yaygın hale getirmek ve toplum hayatının ayrılmaz bir parçası kılmak gayretindeyiz. Bakanlığımızın destekleriyle günden güne sayısı artan, gelişen, yenilenen tesislerimiz ve imkanlarımızla teknik olarak donanımımızı en üst seviyeye taşımış durumdayız. Antalya’mızda hizmet ulaştıramadığımız bir tek köşe, bir tek kişi kalmayıncaya kadar çalışıyoruz. Sportif başarılarda inşallah çok daha güzel noktalara geleceğiz. Başarıları hem artıracak hem istikrarlı hale getireceğiz” dedi.