Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

29 Kasım Çarşamba  gününü Perşembeye bağlayan gece; âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın  (S.A.S) dünyamıza teşriflerinin 1446. yıldönümünü idrak edeceğiz.
 
İnsanların en hayırlısı, en güveniliri, en güzel ahlaklısı olan Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV), o yüzdendir ki İslam’ı seçmeyenler tarafından bile Muhammed-ül Emîn olarak anılmıştır. Hz. Muhammed (SAV), son peygamber olması hasebiyle sadece Cenab-ı Hak’kın  vahiylerini, emir ve yasaklarını bizlere iletmekle kalmayıp aynı zamanda güzel ahlakıyla, engin hoşgörüsüyle, adaletiyle, merhametiyle, mütevazılığıyla bütün insanlığa kucak açan örnek bir şahsiyettir. Bu kutlu geceyi, O'nun hayatını, insanlığa aktardığı ilahi mesajları ve değerleri düşünerek ve bunları hayatımıza yansıtmak için bir fırsat olarak görmeliyiz. Mevlid Kandili Peygamberimizin yaşayışını, hadis-i şeriflerini yeniden hatırlamak için bir fırsat, İslam'ı müjdeleyen rahmet elçisi sevgili Peygamberimizin, engin hoşgörüsünü, merhametini, güzel ahlakını, yol gösterici öğütleri anlama ve bu anlayışla yenilenme zamanıdır.

Alemlere rahmet olarak gönderilen yaratılmışların en hayırlısı, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (SAV) dünyaya teşrif ettiği bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını, tüm İslam alemine barış, kardeşlik ve huzur getirmesini diliyorum.

              Doç.Dr.Burhanettin HACICAFEROĞLU

ANTALYA GENÇLİK HİZMETLERİ VE SPOR İL MÜDÜR
Ü