Judo Federasyonu’nun 2017 yılındaki son faaliyet programı olan Büyük Kadın ve Erkekler Türkiye Şampiyonası ile Süper Lig ve Süper Lige yükselme karşılaşmaları 7-10 Aralık tarihleri arasında Antalya’da başlıyor.

Antalya Spor Salonu’nda Büyük Kadın ve Erkekler Türkiye Şampiyonasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısınaTürkiye Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.  Burhanettin Hacıcaferoğlu, katıldı.


Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu Judo Federasyonu’nun  Antalya’daki üçüncü organizasyonu olduğunu belirterek, “Antalya çok özel ve önemli bir şehir. Kış döneminde bu tür organizasyonlarıyla hem ilimizin hem de ülke sporun katkı vermeye çalışıyoruz. 1000 kişinin katılımıyla gerçekleşen müsabakalar ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.


 
Türkiye Judo Federasyon Başkanı Sezer Huysuz ise 57 ilden 389 erkek, 300 bayan sporcunun yarışacağı önemli bir organizasyon gerçekleştireceklerini kaydetti.Veli ve antrenörlerin katımlıyla Antalya Spor Salonunda 1000 kişinin katılımıyla güzel bir 4 gün geçireceklerinin altını çizen Huysuz, “7-8 Aralık’taki mücadelemiz Ferdi Türkiye Şampiyonası, burada dereceye giren arkadaşlar Milli Takım kampına katılacak. Önemli bir turnuva. Buradaki sonuçlar Milli Takım’ı oluşturacak. Milli takım’ın oluşmasıyla 2020’ye giden sporcuları seçmiş olacağız. Cumartesi-pazar ise 12 bayan, 12 erkek takımından oluşan Süper Ligimiz var. Bu da bizim için önemli. Bu tür organizasyonlarımız sayısı arttıkça hem sporcu kalitesi hem de ülkemizin tanıtımı artacak. 2018’de bir dünya şampiyonasını burada yapacağız” diye konuştu.