Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Lykia İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği (LİDOSK), Zeytin Park, arasında "Hoşgörü İçin Sokak Futbolu" İş Birliği Protokolü imzalandı.


Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, "Hoşgörü İçin Sokak Futbolu" İş Birliği Protokolünde “Dünyanın en çok oynanan oyunu olan “futbol” aracılığı ile gençler arasında yardımlaşma, paylaşım, hoşgörü, mütavazilik ve anlayışlı olmak gibi güzel özellikleri pekiştirirken; önyargıları yıkarak toplumsal barışa ve huzura katkı sağlama amacında  hedeflerini anlattı.

Maçlar 3 dakika sürüyor


"Hoşgörü İçin Sokak Futbolu" faaliyeti projesi bilgi veren, Lykia İzcilik ve Doğa Sporları Kulübü Derneği; Etkinlik sorumlusu Osman Pişirici, “Bu oyun 10x15 metrelik özel bir oyun alanında 3’er kişilik takımlarla oynanıyor. Her maç 3 dakika ve her takım birbiri ile karşılaşıyor. Takımlar maça başlarken altışar Fair Play puanına sahip olarak başlıyor. Oyunda başlangıçta ve bitişte el sıkışmak zorunlu. Eğer oyunculardan birisi el sıkışmaz ise takımının Fair Play puanları bir azalıyor.

Her düdükte 2 puan siliniyor

Oyun içerisinde hakem her hangi bir takım aleyhine düdük çalarsa o takımdan 2 puan birden düşüyor. Ancak oyuncu yaptığı hatayı kendisi fark edip hakem düdük çalmadan rakipten özür dilerse o zaman 1 Fair Play puanı düşüyor. Böylelikle oyunda esas olan centilmenlik, rakibe saygı ve hoşgörü davranışları ön plana çıkıyor. Kazanan Fair Play davranışlarını en çok gösteren takım olduğu için oyun esnasında güzel davranışlar pekişiyor ve dostluklar artıyor. Müsabaka skoru Fair Play puanlarının eşitliği durumunda devreye giriyor ve sportif başarısı daha iyi olan takım o zaman kazanıyor.” Dedi.

"Futbol sadece oyun değildir"

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, "Eskiden sporcular sokakta yetişirdi. Futbolda çok güzel bir söz vardı. ‘Biz çevre kontrolünü sokakta öğrendik’ demişlerdi. Unutmamk gerekir ki “Sokakta spor yapmak, sporcuya çok fazla katkı sağlayan ve saygıyı da öğreten bir altyapıdır”   İç İşleri Bakanlığı başta olmak üzere  Antalya’da bulunan kurum ve kuruluşların destek verdiği bu önemli projede futbolu; hoşgörünün pekişmesi, ön yargıların ortadan kaldırılması amacıyla Hoşgörü İçin Sokak Futbolu projesini  destekliyoruz. Unutulmamalıdır ki! “Futbol sadece bir oyun değildir” dedi.