Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ramazan ayının 27. günü kutlanan Kadir Gecesi bugün idrak edilecek. Kadir Gecesi Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak biliniyor.

 “Pek çok manevi değeri bünyesinde barındıran Ramazan ayının  son günlerine yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi’ne ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşamaktayız. 

"Kadir Gecesi'ni idrak ederken Müslümanlar olarak bilmeliyiz ki bizlerin, tüm insanlığın barış ve huzuru için hayrın anahtarı şerrin kilidi olmak gibi bir vazifesi vardır. Dünyanın neresinde olursa olsun topyekun açların, yoksulların, mahrumların, mağdurların, zayıf bırakılmışların, zulme uğramışların, mültecilerin yaralarını sarmak, aziz şehitlerimizin emaneti olan ailelerine sahip çıkmak, terör mağduru insanımıza kol kanat germek, toplumdaki yetimlerin, yaşlıların, engellilerin ve ihtiyaç sahiplerinin gönüllerini yapmak, kısacası tüm dünyaya sevgi ve merhamet taşımak, bu vazifenin en önemli unsurudur. Bu vazife, bu gece yeryüzüne inen meleklere ve Cebrail Aleyhisselama eşlik edecek maneviyata uygun bir kulluğa sahip olmak için de yerine getirilmesi gereken bir ödevdir." 

Bu yönüyle Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önündedir; Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği mübarek bir gecedir. Bu gece, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, günahlardan arınma, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır." Bu mübarek gecede, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyalarımızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması, tüm insanların birliğe, beraberliğe ve daha güzel bir geleceğe kapılarını açmasını temenni ediyorum.
Kadir gecesinin getirdiği esenlik ve selametin, tüm yurdu milleti, ve bütün insanlığı kuşatmasını, yer yüzünde  barış ve huzura vesile olmasını dilerim.

    Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu 
Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü