Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları 29 Haziran’da start alıyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü İşbirliğinde yapılan Antalya ve 19 İlçesinde açılan İl Spor Merkezler Yaz Spor Okulları  çocukların zihinsel, bedensel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmayı, sağlıklı ve sporcu ahlakı almış nesiller yetiştirmeyi amaçlıyor. Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları Futbol’dan basketbola, voleyboldan güreşe, okçuluk branşına kadar birçok alanda çocukları sporla buluşturuyor. Haftanın 7 günü ücretsiz olarak verilecek kurslarda çocuklar hem spor eğitimi alacak, hem de keyifli bir yaz tatili geçirecekler.
Haydi spora
Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okullarında Antalya'nın tüm çocuklarını ücretsiz  spora davet ediyor.Yaz Spor Okulları Spor Okullarında çocuklar, futbol, basketbol, voleybol, taekwondo, güreş, yüzme, su topu, tenis, jimnastik gibi branşlar başta olmak üzere 29 branşta Antalya Spor Salonu ve 19 İlçe Müdürlüğünde  kayıt yaptırabilecek. 
Çocuklara davet var

Geçen yıl, İl Spor Merkezlerinde Yaz Spor okulları kayıtlarının 43 bin 120 olduğunu belirten,Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, İl Spor Merkezleri Yaz Spor Okulları sporun tabanını oluşturuyor. 5-18 yaş grubundaki öğrencilerin boş zamanını sporla değerlendirmeleri, kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaları için 29 branşta kurslar açıyoruz. Açılan kurslar antrenörlerimiz tarafından uygulamalı ve teorik verilecek. Geçen yıl, 81 il arasında nüfus oranına göre il spor merkezlerine başvuran öğrenci sayısında Türkiye genelinde önemli bir konumdayız. Bu sezonda yoğun başvuru olacağına inanıyoruz. Çünkü veliler, çocuklarını emin ellere teslim etmeyi arzuluyorlar. Açacağımız kurslarla ilimizde çocukları sporla tanıştıracağız dedi.” Ayrıca Hacıcaferoğlu, Sporun her branşında olmaları için Engelli bireylere de, kurslara katılmaları için davette bulundu.