Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2016 yılında imzalanan protokol ile hayata geçirilen; Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin ikinci aşaması Antalya Spor Salonunda başladı.

Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi  bilim kurulu tarafından oluşturulan 8 haftalık programda temel hareket becerileri ve eğitsel oyunlarla çocukların beceri kazanmaları ve derecelerinin yükselmesine yönelik çalışma yapılıyor.

Yetenek avcısıyız

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesinin birinci aşamasında Antalya ve 19 ilçesinden 30 bin 727 ilkokul üçüncü sınıf öğrencisi katıldığını anlatan, Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Doç.Dr Burhanetin Hacıcaferoğlu, ikinci aşamada spordaki yeteneklerine göre  19 ilçeden bin 961 öğrencinin seçildiğini eğitimlerin  16 Temmuz-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştiğini belirtti. Bu projede devrim var. . Her öğrencimizin en az 2 veya 3 spor dalında aktiviteye katılmasını, lisans çıkarmasını ve spor yapmasını arzu ediyoruz. Sporun tabana yayılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Çocuklarımız, sporla birlikte geleceğe yürüyecek


Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Doç.Dr Burhanetin Hacıcaferoğlu, Sporun gelişmesi, tabana yayılması için yoğun bir şeklide çalışıyoruz. Artık olimpiyat oyunlarında daha fazla madalya almak istiyoruz. Sağlıklı bir nesil arzu ediyoruz. Yürüyen, koşan, sporu seven gençler istiyoruz. Ellerinden tutup çocuklarımızı salonlara götürelim. Tüm gençlerimizin spora yönelmesini sağlayacak bu proje. Bununla beraber, uyuşturucuyu ve terörü de önleyeceğiz. Sporun birleştirici gücünü kullanacağız. Emeği geçen ailelere,antrenörlere teşekkür ediyoruz. Bu çocuklar bizim ve sporun tabana yayılması için hep birlikte çalışmamız lazım. Çocuklarımız, sporla birlikte geleceğe yürüyecekler ve bunu Birlikte başaracağız." şeklinde konuştu.