Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) tarafından hazırlanan, AB hibe programı kapsamında Türkiye ortağı Antalya Gençlik ve Spor Kulübü olarak "Çocukların Teknoloji Bağımlılığına Karşı Spor ve Fiziksel Aktivite" projesi, Antalya'da başlatıldı.

Çocuklar ve ebeveynlerine Bağımlılık Semineri 

Çocuklardaki Teknoloji Bağımlılığına Karşı Spor ve Egzersiz” Projesi  Bağımlılığı'nın Olumsuz Etkileri ve Aile Yaşamı konulu seminer programları ile başladı. Antalya’da  yaşayan 6-13 yaş gurubunda yaklaşık  100 çocuğun ebeveynlerinle  katıldığı seminerde Teknoloji Bağımlılığı Nedir? Bağımlılığı Kontrol Altına Alma Yöntemleri, Teknoloji Bağımlılığının Belirtileri, Sosyal Alanda Görülen Şikâyetler” konularında bilgiler verildi. Seminer sonunda çocuklar ve ebeveynlerine soru ve cevap şeklinde anket uygulandı.

Proje koordinatörü Bilal Çağlayan, “HİS olarak hazırladıkları "Çocukların Teknoloji Bağımlılığına Karşı Spor ve Fiziksel Aktivite" projesinin, AB tarafından hibe programı almaya hak kazandığını belirtti.Projenin Antalya ve Ankara'da uygulanacağını kaydeden Çağlayan, sporda gönüllü faaliyetleri teşvik etmek, sosyal etkinliklerle herkes için spora katılım ve spora eşit erişim yoluyla sağlığı artırmak, fiziksel aktivitenin önemi hakkında topluma eşit fırsatlar sunmak ve farkındalık yaratmak amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini ve proje ortaklarının İspanya'dan Valencia Belediye Spor Vakfı, Romanya'dan Ulusal Spor Araştırma Enstitüsü ve Türkiye'den Antalya Gençlik ve Spor Kulübü Derneği olduğunu,Türkiye'de sporun yaygınlaşması ve bir kültür haline gelmesi için çalıştıklarını söyledi.

Çocuklardaki Teknoloji Bağımlılığına Karşı Spor ve Egzersiz” Projesi  Bağımlılığı'nın Olumsuz Etkileri ve Aile Yaşamı konulu seminer programlarının sonunda  Antalya Spor Salonunda Matrak, Tırmanma Duvarı, Trambolin gibi 8 oyun istasyonunda çocuklar ve ebeveynleri spor yaptı.