Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen Sağırlar Tenis Takımlar Dünya Şampiyonası başladı. 

22-29 Eylül tarihleri arasında Antalya  Tenis ve ihtisas Spor Kulübünde (ATIK) düzenlenen Sağırlar Tenis Takınılan Dünya Şampiyonası başladı. Şampiyonanın açılış törenine Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı ve Uluslararası işitme Engelliler Spor Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ümit Kihtir,  Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, AK Parti Milletvekili İbrahim Aydın ATIK Başkanı Adnan Fuat Selekler ve sporcular katıldı.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı ve Uluslararası işitme Engelliler Spor Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Ümit Kihtir, şampiyonaya Türkiye başta olmak üzere ,Avusturya, Tayvan, Ekvator, Fransa, Almanya, İngiltere, Macaristan,Hindistan,Japonya,Rusya’dan 71 sporcu katıldığını söyledi.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcafeoğlu,  “Bu sessiz şampiyona bir hafta boyunca ilimizde büyük ses getirecektir" dedi. Hacıcaferoğlu, Antalya’dan düzenlenen bu şampiyonanın kendileri için çok değerli olduğunu kaydetti.
8. erkeklerde 10 takımın mücadele edeceği şampiyona, 29 Eylülde sona erecek.