Antalya 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü, coşkuyla kutlandı. 

Antalya Valiliği'nin Cumhuriyet Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü kutlamaları; valilik makamında Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse ve Kemal Çelik, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Garnizon Komutanı Tuncay Polat, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılımıyla tebriklerin kabulü ile başladı. Cumhuriyet Caddesi'nde devam edilen kutlama töreninde ilk olarak Vali Karaloğlu, Garnizon Komutanı Polat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Türel halkın bayramını kutladı. Katılımın yoğun olduğu, herkesin ellerinde Türk bayraklarıyla katıldığı Cumhuriyet Caddesi'ndeki kutlamalarda öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu.


Cumhuriyetin; herkesi bir araya getiren, tarihin en önemli kararı olduğuna vurgu yapan Münir Karaloğlu, "95 yıl önce bu topraklarda yaşayanların, hep birlikte verdikleri bir ve beraber yaşama kararıdır. Bu topraklarda yaşayan herkesin altına imza attığı birlikte yaşama projesi, bir millet sözleşmesidir. Elbette, bizim için cumhuriyet, sadece kuru bir sözleşmeden ibaret değildir. Bizim için cumhuriyet, binlerce yıllık köklü kültür ve medeniyet birikimimizden ilhamla binlerce yıllık tecrübeden hareketle kurulmuş muazzam bir çatıdır" dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü halk oyunları ekibinin gösterilerinde, Türklerin tarihinde 16 devlet bayrağı ve Türk bayrağı gösterisi büyük beğeni topladı. Gösterinin sonunda açılan Türk bayrağı öğrenci tarafından öpüldükten sonra Vali Karaloğlu'na teslim edildi. Karaloğlu da öğrenciden bayrağı öperek, teslim aldı. Tören; askeri kıta, okullar, sivil toplum örgütlerinin resmi geçit töreniyle sona erdi.