Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Akdeniz Üniversitesinde eğitimlerini sürdüren yabancı uyruklu öğrencilerle sohbet ederek, Muratpaşa Kız Yurdunda yaşantıları,karşılaştıkları sorunlar ve talepleri ile ilgili bilgiler aldı.

Muratpaşa Yurt Müdürlüğünde gerçekleştirilen görüşmede, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu,Yurt İdare İşletme Şube Müdürü İsmail Özkan Pehlivan, Muratpaşa Yurt Müdürü Ayşe Gül Bozdemir, Yurt Yönetim memurları ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Öğrencilerimizin her zaman yanındayız

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu,  Muratpaşa Kız Yurdunda 2 bin 700 öğrenciye barınma imkanı sağlıyor. Bugün, öğrencilerimizle kendi ülkelerinde olduğunu, sizlerin gurbette yalnız olmadıklarını hissettirmek varsa talep ve beklentilerinizi dinlemek için bir araya geldik.” Yurtlarda, hem Türk kültürünü hem de konukseverliğini hatırlatmak amacındayız. "dedi.

Yurtlarımız medeniyetlerin toplandığı kültür elçisidir

Hacıcaferoğlu, Akdeniz Üniversitesinde  çeşitli bölümlerde okuyan 38 ülkeden 87 yabancı uyruklu öğrenciye yurtlarımızda barınma imkanını sağlamaktayız.Üniversiteler, dünyanın her tarafına eğitim hizmeti götürmekte ve dünyanın her ülkesinden öğrenci getirmek suretiyle kültür elçiliği yapacak insanların toplandığı önemli yerlerdir.Bu gayeyle yurtlarımızda öğrencilerimizle medeniyet köprüsü kurarak bağlarımızı güçlendiriyoruz” diye konuştu. 

Öğrenciler ilgiden memnun oldu

Kendilerine sağlanan imkânlar ve gösterilen yakınlıktan duydukları memnuniyeti dile getiren yabancı uyruklu öğrenciler de, Muratpaşa Kız yurdunda bulunmaktan mutlu olduklarını belirterek vermiş olduğu desteklerden dolayı Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu’na teşekkür ettiler.