Van’ın Şemsettin ile Kelecik Köylerinde çiftçilik ve çobanlık yapan 8 kız öğrencinin hayatı ortaokulu öğretmeni Mehmet Kumru’nun Hentbol takımı kurmasıyla değişti.

Mehmet Kumru, Kalecik ve Şemsettin köyünde yaşayan öğrencilerin eğitim gördüğü okulda 11 yaşındaki kız öğrencilerine hentbolu öğretti. Kumru'nun kurduğu okul hentbol takımı ilk yılında 2017- 2018 eğitim öğretim döneminde Van'da birinciliği kazanıp, Batman'da yapılan bölge şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Doğu Anadolu Bölgesi Şampiyonu Şemsettin Ortaokulu kız hentbol takımı öğrencileri, Erzurum'da katıldıkları Okul Sporları Türkiye şampiyonasında ilk 16 takım arasına adını yazdırdı. Manavgat’ta yapılan turnuvada ilçe ilçe şampiyonluğu kazandı. Madalyalarıyla gurur duyan kız hentbol takımı öğrencileri, Antalya’daki il müsabakalarında elendi. 

Şehit Orman Mühendisi Abdullah Aydın Yatılı Bölge Orta okulunda eğitimlerini sürdüren hentbolcu kızlar, 7.sınıfı iftihar belgesiyle tamamladı.En büyük hayallerinin Alanya’daki Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’nde eğitim  alıp ve spora devam etmek istediklerini söyledi.

Gündoğmuş Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda antrenman çalışmalarını sürdüren Kız hentbol takımını Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ziyaret etti. Takımın çalışmaları hakkında Beden eğitimi öğretmeni Mehmet Kumru’dan bilgi alan Hacıcageroğlu, spordaki başarısını artırmayı hedefleyen bir ruha sahip olduklarını, hentbol de çok iyi noktaya geleceklerini söyledi.  Hacıcaferoğlu, Kız Hentbol takımına desteklerini her zaman vereceklerini  ve başarılarının devamını diledi.