Sporculara atletik performans,sağlıklı beslenme, psikolojik destek  yönetimi verecek Sporcu Sağlığı ve Eğitim merkezi, Antalya Spor Salonu’na  açıldı.

Antalya Spor Salonunda Hafta içi 8:30-17:30 saatleri arasında ücretsiz hizmet veren Sporcu Sağlığı ve Eğitim merkezinde 2 Fizyoterapist, 2 Beslenme Uzmanı, 2 psikolog, 1 Masör ve 1 masöz yer alıyor. 

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü  Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu yaptığı açıklamada, genel sporcu sağlığı, sağlık kontrolleri, sporcu lisans muayeneleri, kronik hastalıklar için obezite, tansiyon, şeker, egzersiz önerileri, sporcu beslenmesi, sporda doping ve ergojenik yardım konularında hizmet verdiklerini söyledi.

Doğru adres Sporcu Sağlığı ve Eğitim Merkezi

Hacıcaferoğlu, Aileleri tarafından sağlıklı bir yaşam için spora yönlendirilen çocuklar ve gençler, gerekli önlemler alınmadığı takdirde performans düşüklüğü ve çeşitli sağlık problemleri ile karşılaşabiliyor. Spora başlamak için çocuğun istekli olmasından çok, fizyolojik olarak yeni tempo için hazırlıklı olması gerekiyor. Çocukların ve gençlerin spor hayatının başlangıcında ortopedik, kardiyolojik, fizyolojik kontrollerden geçmesi ve diyetisyen kontrolünde hazırlanan doğru beslenme programına uyması önem taşıyor.

Çocuklar ve gençler genellikle zevk aldıkları içi spor yapmaktadırlar

Hacıcaferoğlu, Aileler ve çocuğun gelecekteki spor yaşamının emanet edildiği takım antrenörlerinin sadece kazanmak üzerine odaklanması fiziksel sorunları da beraberinde getirebilmektedir. Özellikle küçük yaştaki çocukların kazanma odaklı bir ortamda gerekli fiziksel değerlendirme ve hazırlık yapılmadan sınırlarının ötesinde zorlanması, sakatlıkla sonuçlanmaktadır. Ergenlik ve boy uzamasının hızlandığı dönemlerde sıklığı artan bu yaralanmaların en büyük nedeni aşırı yüklenmeden kaynaklanmaktadır.Büyüyen çocukta koordinasyon, esneklik ve dengede azalma, spor performansında düşme ve yaralanma olasılığını da artmaktadır. Oluşabilecek yaralanmaların önlenmesi ancak bir takım çalışması ile Sporcu Sağlığı merkezlerinin yaygınlaşması ile mümkündür. Sağlıklı bir spor hayatı için spor öncesi sağlık değerlendirmesi gerekliliktir.