Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  Basketbol Antrenörü Hasan Hüsnü Güven Antalya’nın taşra ilçelerine giderek çocukları basketbolla tanıştırdı.

Türk basketboluna uzun yıllar her alanda hizmet etmiş Osman Solakoğlu adına düzenlenen "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet Ödülü"nün bu yıl ki sahibi, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Basketbol Antrenörü Hasan Hüsnü Güven oldu. 

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Solakoğlu ailesi tarafından düzenlenen ödülün, Antalya'ya 180 kilometre uzaklıktaki Akseki ve İbradı'da yazın üç ay süreyle gönüllü olarak çocukları basketbolla tanıştıran ve yaklaşık 20 yıl boyunca da otizmli çocuklara basketbol eğitimi veren Hasan Hüsnü Güven'e verildi.


Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  Basketbol Antrenörü Hasan Hüsnü Güven’in  Basketbola verdiği hizmetle katkısı çok büyük. Güven,”Vicdanıyla, merhametiyle, adaletiyle, çalışkanlığıyla gençlerin her zaman yanında oldu. İlçelerimizde sporla hiç tanışmamış gençlerimiz var, onları sporla buluşturmak en sevilen branşlar içinde olan basketbolu sevdirmek kolay iş değildir. Güçlü Türkiye’nin güçlü gençlerini yetiştiren, bizleri gurulandıran  Basketbol antrenörü Hasan Hüsnü güven’in başarını tebrik ediyorum" dedi.