20-23 Şubat tarihleri arasında 23 ülkeden 29 takım ve 173 sporcu ile başlayan Tour of Antalya etabının 2020 şampiyonu Max Stedman oldu.

Tour of Antalya 2020’nin şampiyonu Canyon DHB Takımı’ndan Max Stedman, basın toplantısında yarışın başından bu yana hayal ettiği birinciliği kazanmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, “sonunda başardım” dedi. Dört gün süren yarışta hiç etap kazanamamasına rağmen mutlu sonu yakaladı.


ŞAMPİYON BELLİ OLDU

Yarışçılar, Fraport TAV Antalya Havalimanı içinde ilerleyen organizasyonun ana sponsorlarından Corendon Airlines'a ait yolcu uçağının altından geçerek, Tour of Antalya'nın simgeleşmiş ritüelini tekrarladı. Finişe metreler kala toplu grup bir de talihsiz bir kaza geçirdi. Etabı Alpecin Fenix Takımı'ndan Tim Merlier 2 saat 57 dakika 31 saniye ile kazandı. Genel ferdi klasmanda ise Canyon DHB Takımı'ndan Max Stedman etap kazanamamasına rağmen Tour of Antalya'yı kazanarak 2020 yılının şampiyonu oldu. Genel takım klasmanında ise Tour Of Antalya'nın şampiyonu Alpecin-Fenix oldu.

AKRA Hotels sponsorluğundaki magenta mayoyu 2020 yılının şampiyonu olan Canyon DHB Takımı’ndan Max Stedman oldu. Ödülünü Akra Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Barut ve Antalya Vali Yardımcısı Nurettin Ateş; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte verdi. İkinci Kenneth Van Rooy ile üçüncü Alessandro Fancellu’nun ödülleri ise eski şampiyon Ivan Basso ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tarafından verildi.

Fraport TAV Antalya Airport sponsorluğundaki yeşil mayonun sahibi Tarteletto Isorex Takımı’ndan Maxime de Poorter oldu. Ödülünü Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Prof. Dr Burhanettin Hacıcaferoğlu ile Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen birlikte verdi.

Corendon Airlines’in sponsorluğundaki en iyi tırmanışçı Felbermayr Takımı’ndan Ricardo Zoidl turuncu mayonun sahibi oldu. Ödülünü Corendon Airlines Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray Karaer ve Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı birlikte takdim etti.

Diana Travel sponsorluğundaki sarı renkli mayoyu Sport Vlaanderan Baloise Takımı’ndan Kenneth Van Rooy oldu. Ödülünü Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Diana Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul birlikte verdi.



Tour Of Antalya kapsamında üçüncü kez gerçekleştirilen amatör yol bisikleti yarışı AKRA Gran Fondo Antalya'da şampiyonlar belli oldu. Katılımcılar, bu yarış sayesinde Ivan Basso ve Andrea Tafi gibi iki efsane bisikletçi ile aynı parkurda yarışma fırsatı buldular. Andrea Tafi, uzun parkurda genel klasman beşincisi olurken kendi yaş grubunun ise birincisi oldu. 97 kilometrelik uzun ve 61 kilometrelik kısa parkurdaki mücadele ise nefes kesti. Uzun parkur genel klasmanında Gökhan Uzuntaş birinci olurken, aynı parkurun kadın birincisi ise Sera Sayar oldu. Emirhan Bulu 61 kilometrelik kısa parkurun genel klasman şampiyonu olurken aynı parkurun kadınlar kategorisinde ise Keziban Koyun yarışı birinci sırada bitirdi. Yarışlarda kadına şiddete dikkati çekmek için bir etkinlik yapıldı. Muratpaşa Belediyesi önünde genç, yaşlı çok sayıda kadın ve erkek bisikletlerini alıp geldi. Kalabalık, kadına şiddete dikkat çekmek için start çizgisinde 'KADIN VARSA HAYAT VAR' sloganı attı.