Antalya'nın Elmalı ilçesinin köylerinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan ailelerin çocukları ilk kez havuzda yüzmenin heyecanını yaşadı.


Antalya'da çiftçilikle geçimini sağlayan ailelerine tarla işlerinde yardım eden çocuklar,  Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün düzenlediği etkinlikte hayatlarında ilk defa havuzda yüzmenin ve futbol oynamanın keyfini yaşadı.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından köylerde yaşayıp, çiftçilik yapan aileler ile mevsimlik tarım işçisi çocuklara moral vermek amacıyla, etkinlik düzenlendi. Antalya'nın Elmalı ilçesinin yuva köyünde tarlada çalışarak ailelerine yardımcı olan 15 çocuk, hayatlarında ilk kez Antalya'ya geldi. Hemen hazırlıklarını yapan çocuklar açık alandaki havuza atladı. Çam ağaçlarının arasındaki havuzda gönüllerince eğlenen çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı. Yüzme bilmeyen çocuklara Yüzme antrenörleri  tarafından eğitim verildi.Alaaddin Keykubat Gençlik Kampı'na getirilen çocuklar, günün erken saatlerinden itibaren çeşitli futbol gibi çeşitli spor etkinlikleriyle keyifli vakit geçirdi.



'İLK DEFA HAVUZA GELDİM'
 
Havuza giren tarım işçisi çocuklar hayatlarında ilk kez havuzda kulaç atma deneyimi yaşadı. Yüzme bilmeyenlere kamptaki eğitmenlerin eğitim verdiği çocuklar, havuzda eğlenerek unutamayacakları bir gün geçirdi. Etkinliğe katılan 11 yaşındaki Lütfü Aydın , tarlada, bahçede çalışarak ailesine yardımcı olduğunu söyledi. Her gün tarlaya gidip, domates ekimi ilaçlaması yaptığını, kavun topladığını anlatan Lütfü Aydın, "Tarlada aileme yardımcı oluyorum. Tarlada, çapa, ot temizleme, fasulye, domates ilaçlıyorum, kavun toplama gibi işler yapıyorum. Bugün ilk defa havuza geldim. Çok mutluyum. Suyu, yüzmeyi çok seviyorum. Havuza girdiğim için kendimi çok mutlu hissediyorum. Havuzda yüzmek çok güzel bir duygu." dedi.



Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, 'İyilik Ağacı' adlı proje kapsamında köylerdeki çiftçi ailelerin çocuklarını Antalya'da ağırlayıp, keyifli gün geçirmesini sağlamaya çalıştıklarından bahsetti. Çocuklara bayram hediyesi vermek amacıyla etkinliği gerçekleştirmek istediklerini vurgulayan Gürhan,"Çocuklarımızı mutlu etmek istedik. Tarım işçilerimizin çocuklarını kampımızda ağırladık. Keyifli, mutlu gün geçirmeleri için aktiviteler yaptık. Gün boyu süren etkinliklerin bazılarında hayatlarında ilk defa havuzda yüzmenin mutluluğunu yaşayan çocuklarımız oldu. Bazı çocuklarımıza yüzme dersi verdik. Sosyal kültürel aktivitelerin ardından günün sonunda çocuklarımızı mutlu şekilde ailelerine teslim edeceğiz. Bu mutlu günü bir günlüğüne de olsa çocuklarımıza yaşatmak istedik" diye konuştu.