Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Trafik bilincini ileri seviyeye getirmek amacıyla sporculara yönelik farkındalık çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 


Antalya spor salonunda 7-18 yaş aralığındaki lisanslı sporculara korana virüs salgınına karşı alınan tedbirlere uygun bir şekilde trafik ve trafik kurallarına karşı eğitim verildi. Trafik Şube ekipleri tarafından verilen eğitim sporcular tarafından büyük ilgi gördü.

Antalya Spor Salonunda çeşitli branşlarda antrenman yapan sporculara, trafik personeli tarafından trafik güvenliği eğitimleri yüze yüze ve eğlenceli hale getirilerek uygulamalı bir şekilde verildi.


Eğitimde, karşıdan karşıya geçiş kuralları, yaya halindeyken cep telefonu ve kulaklıklı olarak yürümeme, araç içerisindeki seyahatlerinde emniyet kemeri takılması, toplu taşıt araçlarında uyulması gereken kurallar, trafikte dikkat edilmesi gereken diğer konular hakkında bilgilendirme yapıldı.


Trafik eğitimleri ile yarının bireylerinin şimdiden yetiştirilmesi ve onların yetiştireceği nesillere alt yapı oluşturulması hedeflediklerini açıklayan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Trafik bilincini ileri seviyeye getirmek amacıyla çocuklarımıza yönelik farkındalık çalışmalarımız ve trafik eğitimi faaliyetlerimiz hassasiyetle devam edecektir. ” açıklamasında bulundu.