Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

   Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98.Yıldönümünü büyük bir coşku ve gururla büyük coşku ve heyecanını” yaşıyoruz." Cumhuriyet insan onuruna ve yaradılışına en yakışan bir rejim; farklı kültür ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Onu ideal yapan milli iradeyi esas alması,başka hiçbir güce dayanmamasıdır. Cumhuriyet bölünmez bir bütün olarak yaşamanın teminatı olan, değerler manzumesidir. Mutlaka demokrasiyle taçlandırılmalı ve hukukun üstünlüğüne dayandırılmalıdır." 



    Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış Yüce Milletimizin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşının zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur. Cumhuriyet; her türlü imkansızlıklar içinde varoluş mücadelesi veren bir milletin azminin, inancının, birlik ve beraberliğinin ne kadar büyük güç olduğunun ve milli iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının bütün dünyaya ilanıdır.


    Cumhuriyetimiz, aklın ve bilimin üstünlüğünü benimseyen, özgürce düşünebilen, kararlarını bağımsız ve sorumluluk bilinci içinde verebilen yetkin bireyler yetiştirmiştir. Kurtuluş Savaşı, Milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin simgesi olmuştur. Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara taşımamız gerekmektedir. Her yanı işgal edilmiş vatan topraklarında, adeta yoktan var edilen modern Türkiye Cumhuriyetini, aynı şevk ve heyecanla sonsuza kadar yaşatacağız. 



     “Bu duygularla, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bir kez daha bizlere vatan kılan tüm gazilerimizi, şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu" olsun.

                        Yavuz GÜRHAN
       Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü