Antalya Valiliği himayesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinesinde hayata geçirilen, Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesi Antalya’da başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan,  Biz  Güçlü Türkiye Güçlü Gençlik' ilkesine gönülden inanıyoruz. Bu anlayışla okullarımızda başlattığımız Antalya’da Sağlık İçin Spora Teşvik (ASİST) Projesi ile sportif imkânları herkes için ulaşılabilir hâle getirmenin gayreti içindeyiz. Gençlerimizi spora teşvik etmek için sporu  onların ayağına götürüyoruz” dedi.

ASİST Projesi kapsamında Kepez ilçemizde bulunan Şehit Ufuk Baysal İlkokulu, 100.Yıl Ortaokulunda öğrenciyle bir araya gelen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ve Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, okullarda yapılan faaliyetleri değerlendirip projenin önemini anlattı.

ASİST Projesiyle İlkokul ve ortaokul öğrencilerinde spor kültürünün yaygınlaştırılması ve geliştirilmesinin önemine değinen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Projeyle okullarda kurulacak spor alanları ve tesislerinde sürdürülebilir katılımın sağlanması hedefleyerek, çocukların erken yaşlardan itibaren sporla tanışıp, sporu bir yaşama şekli haline getirmelerini hedefliyoruz. Kepez ilçemiz başta olmak üzere, 79 ilçe 95 okulda  projemizi başlattık. Kepezde bulunan 22.bin öğrencinin 17 bin’i ASİST Projesi kapsamında spor yapacak. Bu çok önemli bir sayı. Projeyle çocuklarımızın hayatını disipline etmek istiyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki çocuklarımızın hayatı disipline olduğunda, yaşamlarında karşılaştıkları zorlukları daha kolay aşabiliyorlar.” şeklinde konuştu.

“Sporun çocuklarımızın hayatının şekillenmesinde büyük bir rolü olduğunu ve öğrencilere hayatlarının her alanında bir sporun önemli bir yeri olması gerektiğine değinen Gürhan, “Çocukların spor yapmasını sporla uğraşmasını istiyoruz. Çünkü sporun gençlerimizi ve çocuklarımızı her türlü kötü alışkanlıktan koruyacağına inanıyorum. Ailelerimizi de sporun gücüne inandırarak çocuklarını spora yönlendirmeleri konusunda yardımlarını istiyoruz. Çocuklarımızı okullarımızda başlattığımız ASİST projesiyle  spora teşvik edecek ve spor yapacağı malzemeleri alarak, çeşitli spor branşlarını yeteneklerine göre sunarak ilgi alanlarına göre yönlendirmelerini yapacağız.” diye konuştu.

Çocukların hayatlarını disipline etmek ve özgüvenli nesiller yetiştirmek için projenin geliştirildiğini belirten Gürhan,” Çocuklarımızın özgüvenini arttırarak hayata daha sıkı tutunmasını hedefliyoruz. Seçtikleri sporla yakaladıkları başarının, çocuklarımızın derslerine ve yaşamlarına da olumlu yönde birçok katkı sunacağına inanıyorum. Çocuklarımızın hayatlarını disipline ettiğimizde onlara sağlıklı bir spor yapma imkânı sunduğumuzda etraflarındaki olumsuzluklardan sıyrılarak neleri başarabileceğini çok iyi bir şekilde göreceğiz. Ekibimiz güçlü bir ekip.  Bunu başarabileceğimize inanıyoruz. Dedi.”
Çocukların judo antrenmanlarına katılan Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, “Judo branşının çocuk ve gençler üzerindeki fiziksel gelişiminin yanı sıra kendini kontrol etme, herhangi bir konuya odaklanabilme, seçim yapabilme, başarıya güdülenme gibi konularda birçok olumlu gelişim gösterdiğini, ve bu proje sayesinde çocuklarının judo branşını tercih edeceğinin öneminin altını çizdi.