Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan,19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Tarihimizde kutlanması gereken, önemle üzerinde düşünülmesi gereken günler vardır. Bunlardan biri 19 Mayıs 1919’dur. 19 Mayıs 1919 Anadolu’da yeni Türk Devleti’nin fiilen temellerinin atıldığı gündür ve Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcıdır.

Türk milletinin bağımsızlığını kazanması ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adım olan 19 Mayıs’ın 103 üncü yıldönümüne ulaşmanın verdiği mutluluk ve heyecan ile hepinizi en içten saygı ve sevgilerimi sunuyorum. 

I. Dünya Savaşının sona ermesiyle imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması ile her türlü işgale açık bir duruma gelen kutsal Vatan toprakları; düşmanlar tarafından büyük bir iştahla paylaşılmaya başlanmıştır.

Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal Paşanın 19 Mayıs 1919’ta Samsun’a çıkması Türk Milleti için bir dönüm noktası olmuştur. 19 Mayıs; Bir Milletin yeniden doğuşu ve ulusal kurtuluşumuzun başlangıcıdır. Bir milletin esaret altında yaşamaktansa ölmeyi tercih etmesidir. 

Samsun’da yanan kurtuluş meşalesinin Amasya Genelgesi, Erzurum ve Sivas Kongreleriyle büyüyerek, Ankara’da bir güneş gibi Misak-ı Milli sınırlarını aydınlatmasıdır. 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün siz gençlere armağanı ve emanetidir. 

Sevgili gençler,

 

Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler. 

Gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak sizler, her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan sevgi, barış ve hoşgörü anlayışı içinde tüm sorunların üstesinden gelecek, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, geleceğin lider ülkesi Türkiye’yi daha güçlü bir hale getireceksiniz.

Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz ülkemizin geleceği için çok önemlidir. “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır” sözünü rehber edinerek çok çalışmalı ve ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapmak için hazır olmalısınız.

Sevgili gençler;

"Siz, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin; Siz "Ya istiklal ya ölüm diyen: Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların; Siz tarihi tarih yapan Barborosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız"
Sevgili gençler! Yolunuz uzun, sorumluluğunuz BÜYÜK.

Sizler, ülkemizin geleceğinden ÜMİTVAR olunuz, Çok ÇALIŞINIZ, ailenize, ailevi değerlere sahip çıkınız. Omuzlarınızda taşıdığınız sorumluluk ülkemizin GELECEĞİDİR.

Sözlerime Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sözleriyle son vermek istiyorum:

Gençler!

Cesaretimizi kuvvetlendiren ve devam ettiren sizsiniz. Siz almakta olduğunuz eğitim ve kültür ile insanlık meziyetinin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli sembolü olacaksınız. 
Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet minnet ve saygıyla anıyorum.

Bayramınız Kutlu Olsun.

 

             Yavuz GÜRHAN

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü



Kutlama Programları