Antalya Polisgücü sporcusu Oktay Şensoy Sancar Bicikci Spor Kulübü desteğiyle katıldığı Denizli’de  yapılan Veteranlar Atletizm Şampiyonasında birinci oldu.

Gençlere taş çıkardı

23-24 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de  yapılan Veteranlar Atletizm Şampiyonasında  yaşları 35 ile 82 arasında değişen toplam 202 Veteran Atlet şampiyonada ter döktü. Veteranlar 5000 m ve 10000m koşular ve yürüyüşle  ile başlayan yarışmalarda atma ve atlama kategorilerinde de atletler madalya için yarıştı. Koşu yarışmalarına katılan 79 yaşındaki  Oktay Şensoy 5000 metre koşuda  2’nci olurken, 5000 metre yürüyüşte ise, 1’nci oldu. 

Rekora dönüşen başarı

55 yıldır, Atletizm sporuyla ilgilenen Okyat Şensoy, “Atletizm Yürüyüş yarışlarında 19 yıldır Türkiye birinciliği kazandığını ve rekor kırdığını söyledi.  Şensoy aralıksız olarak antrenman çalışmaları sürdürerek  Eylül ayında  Veteranlar Atletizm Balkan şampiyonası ve  2017 yılında ise Danimarka’da yapılacak olan Veteranlar Avrupa Şampiyonasına katılacağını belirtti.

Sporda 55 yıla sığmayan başarı hikayesi 

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, Oktay Şensoy Atletizme uzun yıllar emek vermiş ve aldığı başarılarla ülkemizi gururla temsil etmiştir. Sporda 55 yıla sığmayan bir başarı hikayesi bu hikayede önemli olan spora gönül verip sporla bütünleşmektir dedi. Hacıcaferoğlu, Denizli’de  yapılan Veteranlar Atletizm Şampiyonasında başarı elde eden Oktay Şensoy’u tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.