Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 1 milyon kişiye yüzme öğretilmesi hedefiyle başlatılan 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesine Antalyalı turizmcilerden destek gelmeye devam ediyor. Manavgat'tan sonra yüzme havuzu bulunmayan Kemer'de Mirage Park Resort Otel kapalı havuzunun kapılarını kurs için açtı. Turizm sektöründen her geçen projeye destek gelmesi yüzleri güldürdü.

OTELDE KURS BAŞLADI

Bakanlık projesi kapsamında yıl sonuna kadar 1 milyon kişiye yüzme öğretme seferberliğine destek olan Antalyalı turizmciler birbirleriyle yarışa girdi. Son olarak Kemer'de Mirage Park Resort Otel Genel Müdürü Fikret Demirtürk, bölgede havuz olmaması nedeniyle otelinin kapalı havuzunu tahsis etti. Antrenör ve can kurtaran desteği İl Müdürlüğü tarafından verilen kursta, çocuklar otelin kapalı havuzunda yüzme öğrenmeye başladı. Projeye verdiği destekten dolayı otel sahibi Demirtür'e teşekkür eden İl Müdürü Gürhan, "Her işletme sahibinin duyarlı davranarak destek vermesi çok önemli. Kaynakların toplum yararına kullanılması adına güzel bir örnek" dedi.

60 BİN ÇOCUĞA YÜZME ÖĞRETILDİ

Proje kapsamında şimdiye kadar 60 bin çocuğa yüzme öğretilirken yıl sonuna kadar 100 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Özel sektörün projeye desteğinin çok önemli olduğunu belirten Gürhan, "Alanya'da 1, Kumluca'da 1, Muratpaşa'da 1 ve Kepez'de 1 adet yüzme havuzumuz var. Mesela Kemer bölgesinde bir havuzumuz yok. Çocukları oradan servislere binidirp Antalya'ya taşımak külfet oluşturuyor. Havuzu olmayan yerlerde özel sektörün bu projeyi desteklemesi için zaman zaman biz iletişime geçiyoruz, zaman zaman onlar bizi buluyorlar. Bu desteğin devam etmesini ümit ediyorum" diye konuştu.