Cumhuriyet tarihinin  en büyük altyapı programı olan 81 ilde 3 Milyon 918 Bin 118 öğrenciye uygulanacak olan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı Antalya ve ilçelerinde başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile  Milli Eğitim Bakanlığı  tarafından imzalanan protokol gereğince, Antalya ve 19 ilçesinde Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programının startı verildi. Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve Spor Uzmanları ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nden görevli Beden Eğitimi Öğretmenleri tarafından yetenek taraması yapılacak.


10 Ocak 2021 tarihinde ortaokul 5. sınıf öğrencileriyle başlayan proje, Şubat ayında İlkokul 3. ve 4. sınıf öğrencileriyle devam edecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı sonuna kadar 10 bin öğrenciye spor taraması uygulanacak.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programının yapılması ve yetenekli çocukların spor Branşlarına yönlendirilmesi hususunda ölçümler yapıldığını belirten Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan,"19 ilçemizde 5. Sınıfta okuyan öğrencilerimize genel tarama test ve ölçümleri yapacaklarını söyledi.

Gürhan, “Sporu tabana yaymak tek bir kurumun yapabileceği bir şey değil. İş birliği gerek. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, iş birliklerimiz var. Okul öncesinden ilkokula, ilkokuldan ortaokula, liseye, üniversiteye bu anlamda iş birliklerini daha da güçlendirmek durumundayız. Yetenek taraması uygulamasıyla öğrenciler, uzmanlar tarafından yeteneklerine uygun branşlara yönlendiriliyor. Spor kültürüne küçük yaşlarda sahip olmaları sağlanıyor. İnşallah Yetenek Taraması Programıyla yarınların şampiyonlarını en güçlü şekilde yetiştireceğiz" dedi.