Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tarafından ülke genelinde başlatılan “10 Bin Pota“ projesi kapsamında başlatılan  Antalya Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sokaklar Bizim 3x3 Basketbol Gençlik Turnuvası başlıyor.



Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın sporu toplumun her kesimine yaymak, gençlerin beden ve ruh sağlıklarını geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği “Sokaklar Bizim” projesi kapsamında Antalya Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sokaklar Bizim 3x3 Basketbol Gençlik Turnuvası başlıyor.

 

 19-31  Mayıs tarihleri arasında 13-15  yaş grubunda yer alan kız-erkek sporcuların katılabileceği 3X3 Basketbol Gençlik Turnuvası  Antalya Spor Salonunda gerçekleşecek ve şampiyon olan takıma madalya ve kupanın yanı sıra para ödülü de verilecek. Toplam 7 Bölgede gerçekleşecek olan turnuvanın final maçları 26 -29 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleşecek.


19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası Etkinlikleri kapsamında 19-31  Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek turnuva Türkiye’nin 7 bölgede 81 takım 504 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Mahalli Maç Birincileri ile Bölge Finali Birincilerinin Reglamanları Anadolu Yıldızlar Ligi’nin https://analig.gsb.gov.tr/ Resmi Web sayfasında ilanen yayınlanacaktır.




Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın  "Basketbolu yaygınlaştırma adına 'Yer gösterin pota yapalım' anlayışıyla inşallah 10 bin potayı hızlı bir şekilde Türkiye genelinde yaygınlaştırdığını belirten Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması başta olmak üzere basketbolda yeni dev adamları yetiştireceğiz." ifadelerini kullandı. Antalya Spor Salonunda 19 Mayıs günü gerçekleştirilecek Sokaklar Bizim 3x3 Basketbol Gençlik Turnuvasına katılması içinde davette bulundu.