19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenleyeceği etkinliklerle tüm yurtta coşkuyla kutlanacak.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığındaki heyetin 9.30’da Anıtkabir ziyareti ile başlayacak.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Cumhurbaşkanlığı Kongre Merkezi’nde  81 il ve KKTC'den gelen temsilci gençleri ve sporcuları kabul edecek.

Saat 19.19’da ise tüm yurtta İstiklal Marşı okunacak. Bu etkinlik, 10 ilde (Ankara, İstanbul, İzmir, Sivas, Samsun, Şırnak, Gaziantep, Antalya, Van, Manisa) düzenlenecek canlı yayınlarla milyonlarca vatandaşımızla buluşacak.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde,  Samsun Büyükşehir Belediyesi Özel Yayını,  ‘Pandemide Çocuk  Olmak’ Fotoğraf Yarışması  Ödül Töreni düzenlenecek. Bakanlık Merkez Bina yanındaki Altındağ Örnek Stadyumu’nda düzenlenecek söz konusu etkinliklerin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, temsilci gençlerle bir araya gelecek.