Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile Antalya  Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan  Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında spor etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla, Antalya'da 09-15 Ekim 2017 tarihleri arasında  Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında voleybol, basketbol, güreş, eskirim, masa tenisi, muay thai ve judo branşlarında turnuvalar gerçekleştirilecek.

Amatör Spor Haftası kutlamaları 11  Ekim 2017 çarşamba günü saat 16:000 da Barbaros meydanın önünden Antalya Spor Salonu 'na kortej yürüyüşü ile başlayacak.

Kutlamalar Antalya Spor Salonu önünde  saygı duruşu ve İstiklal Marşı, açılış konuşmaları, ardından Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Tenis, Cimnastik sporcularının gösterileriyle devam edecek. Ayrıca Amatör Spor Haftası boyunca yapılan turnuvalarda ve yarışlarda başarı elde eden takım ve sporculara madalya takdim edilecek.  Ayrıca sporculara 13 Ekim Cuma günü spor malzemesi dağıtımı yapılacak.