Akdeniz Üniversitesinin (AÜ) Afganistan Öğrenci Temsilcisi,Mohammed Yawar Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr Burhanettin Hacıferoğlu’na Afganistan’ın yöresel kıyafetlerinden “Çepen ve Kalpak" hediye etti.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr Burhanettin Hacıferoğlu’nu ziyaret eden Afganistan Uyruklu Öğrenci Temsilcisi,Mohammed Yawar ve Elmalı Hamdi Yazır Yurdu Müdürü Yüksel Demirkaya ile buluştu.

Ziyarette Afganistan uyruklu öğrenci Yawar,  ülkelerinin yerel sembollerinden biri olan “Çepen ve Kalpak” adlı giysiyi Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü, Hacıcaferoğlu’na takdim etti. Akdeniz Üniversitesinin uluslararası kültür mozaiğinde yer alan Afganistan uyruklu öğrenci Yawar yöresel kıyafeti Hacıcaferoğlu’na giydirirken, Afganistan’ı hatırlatacak “Çepen ve Kalpak’ı” kendisine hediye etmekten dolayı duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Hacıcaferoğlu  ise Türkiye – Afganistan dostluğunun samimi bir göstergesi olarak bu geleneksel hediyeyi kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr Burhanettin Hacıferoğlu’na  ve beraberindeki ziyaretçilere şükranlarını sundu.

Ziyaret Sonrası Afganistan Uyruklu Öğrenci Temsilcisi,Mohammed Yawar, Elmalı Hamdi Yazır Yurdu Müdürü Yüksel Demirkaya ve beraberindekiler Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr Burhanettin Hacıferoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.