Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ile Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında spor etkinlikleri başladı.

Antalya Konyaaltı Sahil Yaşam Parkında gerçekleştirilen kutlamalara Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü DoÇ.Dr.  Burhanettin Hacıcaferoğlu, AGSİM  antrenörleri ,sporcular , ve aileleri katıldı.

Her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla, Antalya'da 07-14 Ekim 2019 tarihleri arasında  Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya ili ve 19 ilçesinde spor faaliyetleri, gerçekleştirildi.

3 yaşından 93 yaşına kadar spor

Amatör Spor Haftası kutlamaları Antalya Spor Salonu  önünden Konyaaltı Sahil Yaşam Parkında son bulan kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu.3 yaşından 93 yaşına kadar herkesin katıldığı kutlamalar Judo, Eğlenceli Atletizm, Dart, Mini Golf,Cimastik Okçuluk judo branşlarında sporcularının gösterileriyle devam etti. Etkinliklerde çocuklar, gençler, yaşlılar doyasıya eğlenip, ‘Spor’ yapmanın farkını yaşadı.

Amaç sporda farkındalık oluşturmak

Antalya'da Atletizm, Bocce, Atıcılık,Masa Tenisi,voleybol,Basketbol,gibi farklı branşlarda spor faaliyetleri düzenlediklerini belirten Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu, "Hedeflerinin gençleri spora yönlendirmek olduklarını söyleyerek, "Bu haftanın amacı her yaştan yediden yetmişe, vatandaşımızı spora yönlendirmek, spora teşvik etmek amacıyla farkındalık oluşturmak için kullanılan bir haftadır. Gençlik ve Spor Bakanlığımız spor faaliyetlerinin gelişmesi açısından son yıllarda gerek tesis gerekse tesisleşme açısından her türlü desteği vermekte olup bizlerde bunun kullanımını sizlere sunmak için var gücümüzle çalışmaktayız" diye konuştu.

Amatörlere Ödül

07-14 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara madalya ve kupa verildi. Antalya Spor Salonunda düzenlenen törende derece giren sporculara ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Yavuz Gürhan, Basketbol Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Soner Yasak, Voleybol Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Kenan Gürkan, Atletizm Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Haluk Güven, Bocce Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Yağmur Uzun, Satranç Federasyonu Antalya İl Temsilcisi Osman Akdoğan takdim etti.