4-10 Ekim tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası, açılış programı ile start aldı. Konyaaltı Yaşam Parkında gerçekleştirilen programda  spor branş tanıtımı ve gösterileri yapıldı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yaştan insanın spor yapabileceği şekilde düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ''Amatör Spor Haftası'' etkinlikleri  Konyaaltı varyantında düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Konyaaltı Yaşam Parkında çeşitli branşların hazırladıkları spor gösterileriyle devam etti.

Her yaştan insanın spor yapması için düzenli fiziksel aktivitelerin oluşturulmasını özendirmek ve yeni bireylerin spora kazandırılması için farkındalık oluşturmak amacıyla organize edilen Amatör Spor Haftası etkinliklerinde, 7’den 70’e herkes,  ayak tenisi, judo, atletizm, futbol,basketbol, masa tenisi, tenis, voleybol, dart, mini golf, cimnastik, okçuluk, judo branşlarında yapılan etkinliklere katıldı.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan “Amatör spor Haftasının sporu farkındalığını ortaya koyacağını ve sporu teşvik edici özelliği olduğunu belirterek, etkinlik ve kutlamalara tüm spor severleri"davet etti. 

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlükleri tertip komitelerince hazırlanan programlar doğrultusunda farklı branşlarda bir hafta boyunca müsabakalarda düzenlenecek ve dereceye giren sporcular kupa ve madalyayla ödüllendirilecek.