Vali Ersin Yazıcı, ASİST Projesi kapsamında Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen “Spor Malzemeleri Dağıtım Töreni”ne katıldı. Törende Antalya’nın 19 ilçesindeki 123 okula 65 branşta 30.000 öğrenciye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından temin edilen 7 milyon Türk Lirası değerinde spor malzemesi dağıtıldı.

ASİST Projesi kapsamında ve Antalya Valiliği himayesinde, Antalya’nın 19 ilçesindeki 123 okula 65 branşta 30.000 öğrenciye Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından temin edilen 7 milyon Türk Lirası değerinde spor malzemesi dağıtıldı. Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen “Spor Malzemeleri Dağıtım Töreni”ne Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü İlkay Baydar, antrenörler ve öğrenciler katıldı.

Tören alanında büyük bir sevgi gösteri ile karşılanan Vali Yazıcı; “ASİST Projesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımızın size gönderdiği spor malzemelerini dağıtmak üzere bir araya geldik. Hepiniz törenimize hoş geldiniz.” dedi.

ASİST Projesi kapsamında Antalya’daki tüm çocukların sporla buluşmalarını hedeflediğini dile getiren Vali Yazıcı; “Şehrin en kıymetlileri, uğruna canımızı vereceğimiz sevgili çocuklarımız, istiyoruz ve arzu ediyoruz ki yaşamın olmazsa olmazı olan sporu bu yaşlarda hayatınıza sokalım. Projemizle özellikle il müdürlerimizin de bahsettiği gibi bu konuda yaşamına sporu alma noktasında zorluklar yaşayan okullarımızı öncelikleyelim istedik. Güzel çocuklarımızı sporla buluşturalım istedik. Hem Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz hem İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tüm çalışanlarıyla bu işe gönül verdi. Bu şehirde bir ve beraberiz. Şehrimizde imkân sağlanamadığı için, malzeme alınmadığı ve antrenöre ulaşılamadığı için hiçbir çocuğumuzun spordan geri kalmasını istemiyoruz. Bunun sorumluları başta ben ve buradaki arkadaşlarımız. Size bunu temin etmek devletimizin Milli Eğitim Bakanlığımızın ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızın asli görevidir.” şeklinde konuştu.

ASİST projesiyle spor tesislerine uzak olan, erişim güçlüğü çeken çocukların spora erişimini sağlamak istediklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, "Önümüzdeki günlerde spor liselerimizin spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılamakla ilgili bir proje hazırlıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına sayılı günler kala bugünlerde sporla, eğitimle katılması için destek verenlere teşekkür ederiz." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Çalışkan, Valiliğin himayelerinde "Ahenk" ve "ASİST" gibi iki önemli proje yürüttüklerini kaydetti.Öğrencilerin spor kültürünün yaygınlaştırılarak toplumsal gelişime katkı sağlanması, öğrencilerin zararlı alışkanlık ve arkadaşlıklardan korunmalarına destek olunması için ASİST projesiyle hayata geçirdiklerini belirten Çalışkan, "Kişisel gelişim ve sosyal beceri düzeylerinin geliştirilmesi amacıyla erken yaşlarda okullarda kurulacak spor alan ve tesislerinde spor etkinliklerine sürdürülebilir katılım sağlanması için 19 ilçenin 126 okulunda spor faaliyetlerine başladık." dedi.