Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Tematik kış kampları bu yıl on beş farklı temayla on beş farklı ilde gerçekleştiriliyor.

Ahmet Hamdi Akseki Yurdunda Gönüllük temasıyla düzenlenen kampın açılışına, Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Eğitim Araştırma Koordinasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Erkan Şamiloğlu, Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın İsmail Yüksek ,Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, ve gençler katıldı.

Gönül ehliyle iyilik ve güzellik üzerine derin sohbetlere yelken açılan Antalya Tematik Gönüllük kampı farklı şehirlerde öğrenim gören 180 gencin katıldığı kamp, 30 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında sona erecek. Antalya Gönüllülük kampı süresince gençler, Antalya’nın tarihi ve kültürel mekânlarını görme fırsatı da bulacak.Gönüllük kampında, akademik seminerler, şehir gezileri, şehit yakınları ve gazi ziyaretleri, turnuvalar, konserler, bilgi yarışması, sinema gösterimi ve birbirinden farklı sportif etkinliklere katılacak.

Turnuvalar ve bilgi yarışması

Kış kamplarının ikinci ve üçüncü günü (31 Ocak - 1 Şubat) tüm illerde masa tenisi turnuvası düzenlenecek. Her ili temsilen bir öğrencinin katılacağı turnuvada birinci olan illere kupa verilecek.
Kampların dördüncü günü (2 Şubat) ise “Kamp Temalı Bilgi-Kültür Yarışması” gerçekleştirilecek.Yirmi sorudan oluşan bilgi yarışmasında sorular, kamp süresince anlatılan konular arasından seçilecek. Her ili temsilen iki ya da üç öğrenciden oluşan takımların katılacağı yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan illere kupa verilecek.

Antalya Gençlik ve Spor Müdürü Yavuz Gürhan, Gençliğin bakanlığı Gençlik ve Spor Bakanlığı 2019 yılını Gönüllük yılı olarak ilan etti. 15 şehirde 15 farklı temasıyla kış kampları içinde Gönüllük kampı  Antalyamızda en güzeli en özelini temsil ediyoruz. Gönüllük işi bizim işimizdir.Antalya’da gençlik merkezleri ve yurtlarımızda gönüllük faaliyetlerimizle başkalarının hayatına dokunuyoruz. Güzel dokunuşlarla gönüllük faaliyetlerimiz büyüyecektir.

Sevgili gençler ömrünüzün en önemli bölümünü oluşturuyor. Bugün burada üç yüz gencimizle bu eğitimlerimizde gönlü sevgiden, huzurdan, kardeşlikten yana olan hocalarımızla, eğiticilerimizle, gönüllülerimizle hedefimiz üç yüz milyonlar olan bir sevgi dolu, merhamet dolu, kardeşlik dolu bir dünya inşa etmek, bu ilhamla muktedir olmak için burada bir hafta sizlerle çok özel bir işin bir parçası olacağız. Bunda spor görevlisi olabilirsiniz, sosyal hizmet yöneticisi olabilirsiniz, sağlık görevlisi, doğal afet görevlisi, insanlık adına ömrünüzün bir yerinde olması gereken en özel, en güzel davranışın yaşam biçiminin bir parçası olmakla ilgili çıktığınız bu yol daim olsun. Bu güzel kampın bir çığ gibi tüm dünyayı sarmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 Bu toprakların çocuklarına bütün kalbimizle inanıyor ve güveniyoruz. Gençlerimizin en iyi imkanlara sahip olması, kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri, sporla, sanatla dolu bir hayat tarzına sahip olmaları için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Biz Gençlik ve Spor Bakanlığıyız, biz gençlerin bakanlığıyız; onların evi, yuvasıyız. Gençler ister, biz yaparız!” dedi.