Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen 'Damla Projesi' büyük ilgi görüyor. 

"Damla Projesi" kapsamında Antalya’ya gelen 48 üniversite öğrencisi, Antalya Gençlik Faaliyetleri Şube Müdürü Mehmet Ünlü,Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu’nu ziyaret etti.

Damla projesi hakkında  Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç.Dr.Burhanettin Hacıcaferoğlu’nu bilgi veren Damla Koordinatörü Fatma Sen Arzuman Türkiye’nin her şehrinden katılan  Damla Projesi gönülleri amaçlarının insanlar arasında hiçbir ayırım yapmadan toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelerek onlara manevi yönden yardımcı olmak ve motive etmek olduğunu insanlar arasından gönül köprüsü kurduklarını söyledi. Arzuman, Anadolu bir çok yerinde bulunan okulları ziyaret ettiklerini duvarlara resim çizdiklerini ve çocukların hayallerini şekillendirdiklerine değindi. Ayrıca Huzur evi, şehit ailelerini ziyaret ettiklerini minnet ve duayla onları unutmadıklarını gösterdiklerini belirtti. 

“Projeye katılan yabancı gençler, aynı zamanda birer turizm elçimiz oluyor”

Damla projesinde yer alan tüm gençlerin aynı zamanda birer elçi görevi taşıdığını ifade eden  Arzuman “Bu proje ile hem ülkemiz üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenciler hem de Türk öğrencilerimiz gittikleri illerdeki bölge halkıyla dayanışma içerisinde bir dizi faaliyet gerçekleştiriyor. Bu faaliyetler ile gençlerimiz bölge halkıyla bütünleşmiş oluyor ve yöre kültürünü yakından tanıma fırsatı elde ediyor. Ülkemiz üniversitelerinde okuyan yabancı gençler de bu projeye gönüllü olarak katılabiliyor. Bizim bazı ülkelerle eskiden beri gönül dostluğumuz, bağımız var. Dolayısıyla bunların aktif hale getirilmesi bizler açısından önem arz ediyor. Buraya gelen gençlerimiz, kendi ülkelerinde ve kendi memleketlerinde etkinlikte bulundukları yeri anlatırken aynı zamanda birer gönül elçimiz, turizm elçimiz oluyor. Kültürlerin kaynaşma ve dayanışmasına, hem birlik ve beraberliğin teminine, farklı coğrafyaların gelenek, göreneklerinin yanı sıra tabii ve kültürel güzelliklerinin de tanıtılmasına vesile olması bakımından bu projeyi çok önemsiyoruz” diye konuştu.  

“Damla Projesi küçük damlaların bir okyanus oluşturmasıdır”

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Damla Projesi'nin hem kültürlerin kaynaşmasına hem de birlik ve beraberliğin teminine katkı sağladığını belirterek, “Damla Projesi gerçekten adından da anlaşıldığı gibi küçük damlaların bir okyanus oluşturmasıdır. Ülkemiz üniversitelerinde öğrenim gören yabancı gençlerin de katılımcı olarak yer aldığı bu proje ile, herhangi bir beklenti içinde olmadan, farklı illerdeki bireylerin yaşam kalitesini artırmak veya toplumun yararına olan bir hedefe ulaşmak için gençlerin gönüllü olarak toplumsal girişime destek vermelerini sağlamak amaçlanmaktadır.” dedi.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde  gerçekleştirilen ziyarette Damla projesi gönüllüleri  Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü günün anlam ve önemini anlatan Damla rozeti taktim etti.