Ântalya'nın fethinin 813'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 'Fetih Gençlik Koşusu'na bin 500 öğrenci katıldı.


Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü  işbirliğiyle Antalya'nın fethinin 813'nci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Fetih Koşusu düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan ve Karaalioğlu Parkı'nda sona eren koşuya kentteki ortaokul ve liselerden  bin 500 öğrenci katıldı. Birçok öğrenci elinde Türk bayraklı tişört ve şapkalarıyla koşarken, şehitlerini de unutmadı."Fetih Gençlik Koşusu" öncesinde öğrencilere, Antalya'nın fethine özel baskılı tişort dağıtımı yapıldı.

ÖĞRENCİLER 4 KATEGORİDE YARIŞTI

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla startı verilen Fetih Koşusu 'Ortaokul Yıldız Erkekler, Ortaokul Yıldız Kızlar, Lise Genç Kız ve Lise Genç Erkekler' olmak üzere 4 kategoride gerçekleştirildi. Öğrenciler bitiş çizgisine önce varabilmek için kıyasıya mücadele etti. Yarışmada ilk 4’te derece alan öğrencilere  madalyaları Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hayat Ekici, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü  Hakan Gündüz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Semra Bekar takdim etti.