Türkiye’nin Covid-19 ile mücadelesinde elde ettiği başarı sonucu normalleşme süreci 1 Haziran’da başladı. Yeni normalleşme süreciyle beraber Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlik kampları için, uygulanacak önlemleri belirledi.

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yeni normalleşme süreci kapsamında gençlerin talep etmeleri halinde Alaaddin Keykubat kampında  faaliyetlere yeniden başlayacak. 18-22 yaş aralığında kız ve erkek gurupların ayrı ayrı katılacağı kamplar,15 Haziran tarihinde başlayacak, 3 eylül’de sona erecek.

Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler içinde unutamayacakları bir kamp dönemi yaşayacak olan gençler, katılım başvurularını ücretsiz olarak, Antalya Spor Salonu Özgecan Aslan, Cavide ve  Faruk Kadam, Muratpaşa Gençlik Merkezlerinden yapabilecekler.


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın belirlediği önlemler çerçevesinde Antalya Alaaddin Keykubat kampına iller arası seyahat yapılmaksızın kampın bulunduğu ilin dışından katılımcı olmayacak. Yaz boyunca 10 dönem sürecek kampa, bir dönem için toplam 50 kişi katılacak. 



18-22 yaş için kamp dönemleri

15-18 Haziran Erkek
22-25 Haziran Erkek 
29 Haziran 2 Temmuz Erkek
6-9 Temmuz Kız 
13-16 Temmuz Kız
20-23 Temmuz Kız
10-13 Ağustos Erkek
17-20 Ağustos Erkek
24-27 Ağustos Kız
31 Ağustos 3 Eylül Kız


Gençlik kampları için belirlenen önlemler de şu şekilde olacak; 

Kampın temizlik ve dezenfekte edilmesi her gün ve gerekli sıklıkta gerçekleştirilecek.

Katılımcı gençlerin bireysel sağlık bilgileri ve koronavirüs ile ilgili kendilerine yöneltilecek sorulardan oluşan formu doldurmaları  ve son birkaç gün içinde yapılmış test sonuçlarını varsa ibraz etmeleri istenecek.

Katılımcı gençlere maske, dezenfektan, sabun ve kişisel temizlik ve bakım ürünleri yanısıra her türlü bilgilendirici materyal dağıtılacak.

Kampa katılan gençlerin sosyal mesafe kuralına uymaları sağlanacak ve bu konu sıkı bir şekilde sürekli takip edilecek.

Koronavirüs tehdidi göz önünde bulundurularak uygun olan temassız kamp etkinlikleri daha küçük gruplarla en fazla (10 kişi) olacak şekilde sosyal mesafe kuralına göre açık havada yapılacak.

Yemek hizmetinin yemekhanelerin dışında kumanya olarak verilecek.

Güvenlik, temizlik ve yemekhane personeli gibi çalışanların kamp dönemlerinde her türlü tedbiri alarak, kalıcı olarak mekanda konaklamalarının temini sağlanacak.