Antalya Özgecan Aslan Gençlik Merkezi, Türkiye’de bir ilke imza atarak Engelsiz Yaz Okulu açtı. 12 görme engelli kodlamadan spora kadar eğitim almaya başladı.

 

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'nde görme engellilere yönelik 'Engelsiz Yaz Okulu' başladı. 12 görme engelli, kodlama eğitiminden müziğe birçok alanda eğitim alıyor.

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLDU

 Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof.Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, gençlik merkezine kayıtlı öğrencilerin çeşitli branşlarda eğitim alabildiğini anlattı. Koronavirüs nedeniyle hijyen kurallarını en üst seviyeye çıkardıklarını hatırlatan Hacıcaferoğlu,öğrencilerin maske takarak eğitim gördüğünü belirtti. Hacıcaferoğlu"Görme engelli öğrencilerimiz için 5 hafta sürecek tematik yaz okulu planladık. Zeka oyunlarından satranç öğretip geliştirmelerine yardımcı oluyoruz.Sportif faaliyet olarak da Gol-Bol'u (görme engellilere özgü bir takım sporu) öğretiyoruz. Ritim ve koro çalışmalarına da başladık." Sporla iç içe olan engelli bireylerimiz keyifli zaman geçiriyorlar. dedi.