Herkes İçin Spor Federasyonu tarafından, bu yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Spor Haftası Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün düzenlediği sportif faaliyetler dolu dolu geçti.

Her yıl AktifOl (#Beactive) sloganı ile gerçekleştirilen, Avrupa Spor Haftası,  faaliyetler  mümkün olduğu kadar çok sayıda ve her yaştan insanı fiziksel aktiviteye teşvik etmek hareketli bir yaşam bilinci elde etmek amacıyla düzenlendi.

23 Eylül'de 81 ilde yaklaşık 250 spor branşında başlayan "Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri" Antalya’nın 19 ilçesinde  3X3 Basketbol, Voleybol,  Atletizm, Badminton ve Bisiklete kadar çeşitli branşlarda düzenlenen spor etkinlikleriyle  devam etti.

Alanya’da spor konuşuldu

Avrupa Spor Haftası #BeActive #BuHaftaÇokHareketliyiz etkinlikleri kapsamında Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü  hafta sonu Alanya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinde birçok branşta faaliyetler gerçekleştirdi.“Harekette Biz de Varız” sloganıyla Alanya Gençlik Merkezi’nde hafta sonu saat 09:30’da bisiklet turu ile başlayan hareketliliğe, Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri, öğrencileri ve her yaştan sporcu katıldı. Dolu dolu bir hafta sonu hareketliliği yaşayan sporcular plaj voleybolu, judo, bisiklet, ayak tenisi, eskrim, atletizm, bocce, tenis, cimnastik, yüzme, halat çekme, satranç ve su sporları gibi birçok faaliyette bulundu.

Gençler, Side Apollon Tapınağı'nda buluştu

Avrupa Spor Haftası kapsamında, Antalya İl Spor Müdürlüğü Manavgat Side Antik Kenti Apollon Tapınağı'nda açılış töreni gerçekleştirdi. Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen açılış töreninde, Antalya genelinde yurt içi ve yurt dışı çeşitli spor faaliyetlerinde mücadele eden genç sporcular, spor yaptıkları kategorilerde gösteriler düzenledi. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin de ilgiyle izlediği etkinlikte Flyboard gösterisi büyük beğeni toplarken, jandarma köpeği 'Lodos'un voleybol oyuncuları ile top mücadelesi de dikkati çekti.

Akseki’de etkinlikler şenlik havasında geçti

Akseki Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar yürüyerek ve bisiklete binerek bir süre spor yaptıktan sonra Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.Katılımcılar meydanda dart, masa tenisi, voleybol ve satranç gibi spor oyunları oynayarak eğlenceli zaman geçirdi.



Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Çocuk ve gençlere sağlıklı yaşam ve spor yapma alışkanlığı kazandırmak,spor kültürü tabana yayılarak sosyalleşmesini sağlamak,dijital medyayı etkin kullanarak spor branşlarının bilinirliğini arttırmak, spor, fiziksel aktiviteler gibi konular hakkında bilgi ve farkındalığı artırmak ve bireylerin spor branşlarına daha bilinçli katılımını sağlamak amacıyla 23 Eylül'de başlayıp 30 Eylül'de sona erecek olan Avrupa Spor Haftası kapsamında şehrin değişik yerlerinde değişik spor dallarında faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gürhan, 3’ten 93’e herkes için spor her yerde spor sloganı ile sayısız faaliyete imza atan Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, her yaştan ve statüden herkes,aynı noktada spor yaptı.19 ilçemizde, bir hafta boyunca düzenlediğimiz sportif etkinliklerle binlerce amatör, profesyonel spor sever ve ayrıca yoğun strese maruz kalmış herkesi bol ve eğlenceli aktivitelerle buluşturduk” dedi.