Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya Bisiklet Turu kapsamında "İklim Değişikliği Farkındalık Sürüşü" temalı turun son etabına katılarak, bisiklet kullandı. Ülkemizin ev sahipliğinde birbirinden değerli organizasyonların gerçekleştiğini belirten Bakan Kasapoğlu; Türkiye'nin ilk olimpik veledromunun bisiklet branşındaki iddiayı daha yukarılara taşıyacağını söyledi.

 Uluslararası Bisiklet Birliğinin (UCI) 2.1 kategori yarışlarından biri olan Antalya Bisiklet Turu’nun  (Tour of Antalya)  son etebı Antalya’da koşuldu.  Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Antalya Müzesi önünden başlayan, "İklim Değişikliği Farkındalık Sürüşü" temalı turun son etabına katılarak, bisiklet kullandı.

 Antalya Bisiklet Turu'nun bu yıl dördüncüsünün organize edildiğini söyleyen Bakan Kasapoğlu, etabın son noktası olan Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla ve gazetecilerle bir araya geldi. Her yıl farklı bir tema ile organizasyonun sürdürüldüğünü anımsatan Bakan Kasapoğlu, bu yılki temanın iklim değişikliği olduğunu kaydetti. Bu amaçla bir sürüş gerçekleştirdiklerini anlatan Bakan Kasapoğlu, organizasyonla dünyaya güzel bir mesaj verildiğini ifade etti.

Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin spor organizasyonları ve spor turizmi noktasında önemli bir aşama kaydettiğini aktararak şunları söyledi: "Her branşta eşsiz coğrafyamızla, tarihi değerlerimizle, kültürümüzle, sporu iç içe geçirmiş bir şekilde ülkemizin sıcak ev sahipliğinde her biri birbirinden değerli organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Bu yıl da inanıyorum ki Türkiye, başta İslam Oyunları, Dünya Göçebe Oyunları olmak üzere pek çok organizasyonu yine başarılı bir şekilde gerçekleştirecek. Bununla birlikte bisikletin ülkemizde gelmiş olduğu aşamayı biliyorsunuz. Özellikle ilk olimpik veledromumuzun tamamlanması, bundan sonraki süreçte hem bisiklet organizasyonları noktasındaki çıtamızı yükseltecek hem de bisiklet branşındaki iddiamızı daha yukarılara taşımış olacak" dedi

Bakan Kasapoğlu, Türkiye'nin dağa tırmanıştan yol yarışlarına kadar her alanda her türlü yarışa müsait bir coğrafyaya sahip olduğuna işaret etti. Bu tür organizasyonların tanıtım açısından da önemli bir avantaj sağladığını dile getiren Bakan Kasapoğlu, organizasyonun düzenlenmesine katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Bakan Kasapoğlu, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi

Bakan Kasapoğlu, Antalya Bisiklet Turu'nun ödül törenine katılarak dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Başarılı bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirten Bakan Kasapoğlu, sporcuları ve tüm katılımcıları tebrik etti.

Organizasyonda "İklim Değişikliği Farkındalık Sürüşü" temalı tur kapsamında kendisinin de 2,5 kilometrelik bir etapta pedal çevirdiğini ifade eden Bakan Kasapoğlu, "İnanıyorum ki önümüzdeki süreçte de yeni temalarla bu anlamlı organizasyon, hem hassasiyetini ortaya koymaya hem de yeni başarılara doğru yürümeye devam edecek." dedi.

Bakan Kasapoğlu,ayrıca Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlarla da bir araya geldi. Paten kullanan gençlerle de sohbet eden Bakan Kasapoğlu, gençlerin "paten kullanacak alan bulamıyoruz" sözlerine üzerine Vali Ersin Yazıcı'ya bir alan ayarlanması yönünde talimat verdi.

4 gün süren Antalya Bisiklet Turu'nda 13 ülkeden 23 takım ve 161 sporcu mücadele etti.