107 yıldır bir yanımız hüzün, bir yanımız gurur, Bir Yanımız Hep Çanakkaledir.

Dünya tarihine altın harflerle yazılan ‘Çanakkale  Zaferi’nin 107. yıl dönümünde kutsal vatan toprakları uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Çanakkale, tarihe sığmayan bir destandır. Tarihte eşine rastlanmayan bu müstesna destan, milletimizin bu topraklarda sonsuza kadar yaşama kararlılığının tüm dünyaya ilanı olmuştur. Aziz Milletimiz,107 yıl önce bu büyük destanı yazan ve tarihin seyrini değiştiren kahramanlarımızın aziz hatıralarını yâd etmek için 18 Mart’ı Şehitler Günü ilan etmiştir.

 

Tarihte eşine az rastlanan bu büyük destan, vatanın ve milletin bekası için gözlerini kırpmadan canlarını vermeyi göze alan yüz binlerce kahramanın eseridir.

Asil milletimizin kahramanlık destanlarının başında yer alan Çanakkale Savaşı süresince Türk ordusunun milletiyle birlikte dünyanın en güçlü ordularına karşı inanç, azim ve kararlılıkla vermiş olduğu mücadele, diğer milletler için de adeta bir kurtuluş rehberi olmuştur.

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanarak hepimize emanet edilen bu kutsal vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın gururla dalgalanması için verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmek, gelecek nesillere bu bilinci aktarmak ve bu kutsal toprakları bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale  Zaferi'nin 107. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.  

 

                                                                                                                                                                    Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü 

                                                                                                                                                                                  Yavuz GÜRHAN