Sarıkamış Harekatı’nın 108’inci yılı dolayısıyla Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından anma töreni düzenlendi.

 

Uncalı Şehitliği’nde düzenlenen törene, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, şube müdürleri, yurt öğrencileri ve gönüllü gençler katıldı. Sarıkamış Harekatı’nın Türk tarihinin en acı sayfalarından biri ve Mehmetçiğin hazin hikayesini anma töreninde gençler atalarını şehitlik ziyaretinde dualarla andı. 



“BU TOPRAKLARI VATAN YAPAN ŞÜHEDAYI ANIYORUZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, burada yaptığı konuşmada, Uncalı Mezarlığı’nda bulunan Şehitlik Anıtı’nda, şehitlerin mezarı başında anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Gürhan, “Anma merasimini gençlerle birlikte yapmamızdaki gaye gençlere tarih bilinci vermek, bir farkındalık oluşturmak ve ahde vefa göstermektir. Sarıkamış şehitlerini ve bu toprakları vatan yapan şühedayı rahmetle, şükranla anma düşüncesiyle buraya geldik” diye konuştu.

Gürhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihe dönüp baktığımız zaman, eksi 40 derece soğukta ve 2 metre karın altında üzerlerinde korunaklı giysiler olmamasına rağmen Mehmetlerin, Mehmetçiklerin bu savaşta nasıl bir mücadele ettiğini anlamak istiyoruz. O duyarlılığı burada biz de hissetmek istiyoruz. Bu düşünceyle buraya geldik. İyi ki de geldik. Gençlerimizle, şehitlerimizin mezarı başında tüm Sarıkamış şehitlerini anıyoruz ve bu toprakları vatan yapan şühedanın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.”