Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrası oluşan barınma sorununu gidermek için Antalya Spor Salonu Çağrı merkezi ve  yardım malzemesi toplama merkezi oldu.

Antalya Spor Salonu, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi  ve ilçelerdeki spor salonlarına  kucaklarında koliler ve battaniye çuvallarıyla geldi. Buradaki gönüllülere teslim edilen gıda, giysi ve su gibi temel ihtiyaç malzemeleri, deprem bölgesine gönderilmeye hazır hale getirildi. Kampanya kapsamında ilk etapta toplanan yardımların bulunduğu minibüs, deprem bölgesine gönderildi.

Yaralarımızı hep birlikte saracağız

Vali Ersin Yazıcı, Antalya’da misafir olan depremzede vatandaşlarla buluşarak acil ihtiyaçları konusunda taleplerini dinledi. Şimdiye kadar 40 bini aşkın depremzedenin Antalya’da konaklayacakları yerlere yerleştirildiğini söyleyen Vali Yazıcı, Antalya’ya gelen misafirleri ağırlamaya devam ettiklerini ve depremzede vatandaşların daima yanlarında olduklarını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Antalya’daki çalışmalar tüm hızıyla devam ederken Vali Ersin Yazıcı’da depremzedelerle ilgili çalışmaları yakından takip etmeye devam ediyor. Bu kapsamda ilk olarak Antalya Spor Salonu’nda depremzede vatandaşlara gönderilmek üzere hazırlanan yardım kolilerinin bulunduğu alanı inceleyen Vali Yazıcı, yardımların ayrılması, tırlara yüklenmesi ve ulaştırılması aşamaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Genciyle yaşlısıyla bütün ekiplerimizle afet bölgesinden gelen misafirlerimiz için 7/24 çalışıyoruz

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan,  vatandaşlardan gelen yardımların kendilerini duygulandırdığını söyledi. Manavgat yangınında olduğu gibi yine gelen yardımları tasnif ettiklerini anlatan Gürhan, genelde atkı, bere, bot, elektrikli battaniye, ısıtıcı ve hijyen malzemelerinin geldiğini kaydetti. 

Gürhan, Gençlik ve Spor Bakanlığına ait ülke genelindeki tüm yurtlar 850 bin kapasite ile depremzedelerin hizmetine açıldığını,  misafir edilen depremzedeler yurtlarda, barınma, yemek, içecek gibi temel ihtiyaçlarını giderdiklerimi söyledi.

Gürhan, Antalya Spor Salonunda koordineli bir çalışmayla  barınma, gıda, alt yapı gibi ihtiyaçların karşılandığını çocuklar içinde, kurulan oyun istasyonları ile çocuklara psikolojik destek de sağlandığını söyledi. Depremin yaraları sarmak için tüm Türkiye’de olduğu gibi Antalya’da da  seferber olduk. Bunlardan bir tanesi çocuklarımız için kurduğumuz oyun istasyonlarıdır. ’Oyun en iyi ilaçtır’’çocuklarımızın bu felaketi az yarayla atlamaları için antrenörler, gençlik liderleri ve gönüllülerimizle birlikte rehabilite çalışmaları yapıyoruz dedi.