18. "Uluslararası Runtalya Maratonu"nun Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenlere yönelik yardımlaşma bilinciyle 5 Mart Pazar günü Antalya'da startı verilecek.

Bu yıl maraton, yarı maraton, 10 kilometre ve 10 kilometre takım mesafelerine 2 kilometrelik "1 Adım 1 Hayat" koşusu yer alacak. “Uluslararası Runtalya Maratonu” bu yıl daha da büyük bir yardımlaşma bilincine hizmet etmek üzere yola çıkacak.Bu proje ülkemizde bu yıl düzenlenecek ulusal, uluslararası spor ve farklı etkinliklere öncülük ederek, bağış projeleri oluşturmasına model olacak. 

 

AFAD ya da AFAD koordinasyonunda afete yönelik bağış ve yardım projeleri yürüten sivil toplum kuruluşlarına bağış yapan 7'den 70'e her vatandaşın ücretsiz katılabileceği koşudaki katılımcılara, özel hazırlanacak anı tişörtü ve madalyası verilecek. İlk bağışın, 1 milyon lira ile organizasyon komitesinden geleceği aktarılan açıklamada, toplamda 10 milyon liralık bağışın toplanması hedefleniyor.

"Bu anlamlı projenin öncü bağışını, Uluslararası Runtalya Maratonu organizatörü Turset Proje Yönetimi yapacak. Her yıl takım halinde katılan şirketler ve kurumların, kendi amaçlarına yönelik yardım toplayan yaklaşık 100 farklı sivil toplum kuruluşunun da kendi bağış kampanyalarını afetten etkilen vatandaşlarımıza yönelik bağış ve yardım kampanyalarına dönüşecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Antalya Valiliğimizin koordinesinde Antalya'daki kurum ve kuruluşların desteği ile projelendirilen 5 Mart'ta gerçekleşecek bu anlamlı koşuya başta Antalya halkımız ve tüm Türkiye davet ediliyor. 

 

 Bilgi için: runtalya.com // 0 242 311 96 16