Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen törenin Antalya ayağı Antalya  Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek programı kapsamında 378 spor kulübüne toplam 9 milyon 300 bin TL'lik nakdi yardım çeki ve spor malzemeleri düzenlenen törenle verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın her zaman amatör kulüplerin yanında olduklarını ifade eden Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, "Amatör kulüpleri Türk sporunda çok önemli bir yer tutuyor.  “Çok köklü, geniş ve özverinin sembolü olan bir camia. Amatör spor kulüpleri Türkiye'de sporun yükünü samimice omuzluyor ve sporun gelişiminde gayretle çalışıyoruz. Türk sporunun bel kemiği olarak ifade edilen bir camiayla güzel Antalya’mızda sporu bir yaşam  alanına getirmiş durumdayız. Bakanlığımızın modern tesis yatırımları ve  kulüplerimizin doğru planlamasıyla her branşta olimpiyat ve dünya şampiyonu sporcular çıkaran bir ülke haline geldik. Gençlerimizin okul dışında kalan tüm zamanlarına talibiz çünkü, biz Gençlik ve Spor Bakanlığıyız. 20 yıl önce 28 olan tesis sayımız bugün 161’e ulaştı. Tesisleriyle, gençlik merkezlerimizle, barınma hizmeti veren tüm yurtlarımızla gençliğe ve spora hizmet veren bir şehiriz. Türkiye’de eşzamanlı olarak Tesis Yatırımları ve Spor Kulüplerine Destek programı kapsamında Antalya’daki 378 spor kulübüne, 9 milyon 300 bin TL'lik nakdi yardım çeki yanı sıra . spor çantası, forma, yağmurluk ve antrenman yeleğinden oluşan malzemeler verildi.Amatöre destek en büyük spor yatırımıdır.. Amatör spor kulüpleri bizler için son derece önemli. Sporun başlangıcının en önemli yeri amatör spor kulüpleridir. Amatör spor kulüplerimizi destekledikçe Türk sporunun gelecekteki başarısı gelişecektir.Kulüplerimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

 
Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin ise yaptığı konuşmada, "Amatör spor kulüplerimiz, sporcu ve sağlıklı birey yetiştirmek için çok büyük bir mücadele veriyor. Devletin her alanda sporu desteklemesi önemli yükümlülükleri arasındadır. Spor bir ulusun gelişmesini sağlayan en önemli  dinamiklerindendir. Antalya’da spora yatırımlar sayesinde Türk sporu gelişecek ve önemli başarılar elde edecektir. Kulüplerimizi desteklemek; sağlıklı birey, sağlıklı toplum, başarılı sporcular yetiştirme ve spor kültürünü yaşayan bir ülke olma adına çok önemli bir unsurdur. Bakanlığımızın yaptığı yatırımlar, spor kulüplerimizi memnun edecek." şeklinde konuştu.

 

Tören toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.